Financal Times, Erdoğan’ın önce onarması gereken çatlaklar olduğunu belirtti


Britanyalı Financial Times gazetesi, referandum sonrası haber analizinde 2019’daki seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onarması gereken çatlaklar olduğunu belirtti.

Erdoğan’ın desteklediği ‘Evet’ kampanyasının referandumu kazanmasına karşın beklenenden daha düşük oy aldığına dikkat çekildi.

Türkiye muhabiri Mehul Srivastava imzasıyla yayınlanan haberde referandumdan ‘Evet’ çıkmasıyla cumhurbaşkanına büyük bir politik dokunulmazlık sağladığı ve yargı ile bütçe konularında yeni yetkilerle donatıldığı vurgulandı.

Haberde Türk Lirası’nın politik belirsizlik sonrasında ‘rahat bir nefes almasının’ beklendiği belirtilirken AKP’nin ilk kez İstanbul’da bir seçimi kaybetmesinin ise yatırımcıların ülkeye yönelik risk algısını olumsuz etkilemeyeceği yorumu yapıldı.

Yazıda Columbia Üniversitesi’nin İnsan Hakları Enstitüsü’nden David L. Phillips’in şu yorumuna da yer verildi: “Türkiye’nin Batı ile uyum süreci böylelikle bitmiştir. Erdoğan’ın daha ılımlı bir tavır takınmasını beklemek anlamsız… Artık hapisteki HDP milletvekillerinin serbest bırakılmasını, Güneydoğu’daki güvenlik operasyonlarının bitmesini ya da darbe girişiminde bulunmakla suçlanan Gülen destekçilerinin yakalanmasına son verilmesini beklemek için hiç bir sebep yok.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)