Haliç’e su altı tüneli inşa edilecek, Atatürk Köprüsü kapatılacak


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın 2014 yerel seçimleri öncesinde duyurduğu ‘Haliç Su Altı Karayolu Tüneli’nin deniz seviyesinin 8.5 metre altına inşa edileceği, proje kapsamında Unkapanı ile Şişhane arasındaki Atatürk Köprüsü’nün de kapatılacağı belirtildi.

80 metre derinliğe çakılması planlanan 44 kazık üzerine yerleştirilecek tünelin altında da üstüne de deniz olacak. 35 metre genişliğinde dikdörtgen şeklinde tasarlanan tüp üç şerit gidiş, üç şerit geliş olacak.

900 metre uzunluğundaki su altı tüneli Unkapanı’ndan başlayacak ve Şişhane ve Karaköy güzergahlarına bağlanacak. Aynı güzergahta yer alan Atatürk Köprüsü ile kaldırılacak.


Projenin hayata geçmesinin ardından Haliç kıyısında bulunan Sokullu Mehmet Paşa Cami ile Haliç Tersanesi arasından Şişhane’ye uzanan yol kuzeye kaydırılacak.

Saliha Sultan Çeşmesi ve çevresinde de düzenleme yapılması planlandığı belirtilirken, Perşembe Pazarı’ndan Galata Köprüsü’ne kadar uzanan güzergahta park ve yürüyüş yollarının yapımına başlandığı bildirildi.


Ancak İBB Ulaşım Daire Başkanlığı’nın hazırladığı ve 13 Mayıs 2016’da oy çokluğu ile kabul edilen projenin uygulanması için hem Unkapanı hem de Şişhane’yi kapsayan koruma kurullarının onayı gerekiyor.

Beyoğlu’ndan sorumlu 2 No’lu Koruma Kurulu’nda görüşülen proje, incelenmesi için İBB’ye geri gönderildi. Fatih’ten sorumlu 4 No’lu Koruma Kurulu’nun ise projeyi henüz görüşmediği belirtildi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)