İHH’den, Mavi Marmara’dakilere ‘manyak’ diyen Cem Küçük hakkında suç duyurusu


İHH, İsrail baskınıyla dokuz kişinin hayatını kaybettiği Mavi Marmara’dakilere yönelik ‘manyaklar’ sözlerini sarfeden iktidar yanlısı yazar Cem Küçük hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunu İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyeleri ile Mavi Marmara’da şehit olanların yakınları yaptı. Dilekçede Küçük’ün ‘hakaret’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçunu işlediği belirtildi.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Gülden Sönmez, Cem Küçük’ün 17 Nisan’da Mavi Marmara yardım turunu organize edenlere, katılımcılarına ve o düşünceyi temsil eden kesimlere hakaret içeren beyanlarda bulunduğunu söyledi.

Sönmez, şöyle devam etti: “Hatta hızını alamadı, tweet atanları tek tek listelediğini ve bunlarla ilgili hesap soracağını söyledi. Biz çok zahmet vermeyeceğiz, zaten Cem Küçük, bu düşüncede olan insanlarla mahkemelerde tek tek karşılaşacak. Türkiye’de şuan da 50’den fazla ilde Mavi Marmara yolcuları ve gönül verenler adliyelerde suç duyurusunda bulunuyor.”

Sönmez ayrıca, Cem Küçük hakkında ayrı ayrı tazminat davası da açacaklarını söyledi.

‘Ekran delikanlıları’

Mavi Marmara katılımcılarından Adem Özköse de, Mavi Marmara yürüyüşüne solcuların ve Kemalistlerin de aralarında bulunduğu her kesimin saygı duyduğu ve asla laf söylemediğini vurgulayarak, “Muhafazakarları temsil ettiğini söyleyip televizyonlara çıkan bir grup kendini bilmez, bir grup küçük adam, ekran delikanlıları laf söylemeye çalışıyor” dedi.

Grup, açıklamanın ardından hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sundu.

Cem Küçük ne demişti?

Önceki gün, 1ANTV’de katıldığı bir programda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AKP’nin başına geri geldikten sonra ‘radikal İslamcılarla ve Mavi Marmara’daki manyak tiplerle’ yolunu ayırması gerektiğini söylemişti.

“Bu ilişki bitti, bu dikiş tuttmaz. Artık AK Parti’nin radikal İslamcılarla da Mavi Marmara’daki manyak tipler de… Kafadan İsrail düşmanı, kafadan batı düşmanı, kafadan her şeye düşman tip var… garip garip tipler var. Bunlarla da yolun ayrılması lazım. Tayyip Bey de bunları yapacaktır diye tahmin ediyorum. Amerika’yla ilişkileri yoluna sokup bunları halletmemiz lazım” diyen Küçük, bu sözleriyle İslamcı kanadın tepkisini çekmişti.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)