İnsanlardaki yamyamlığın nedeni araştırıldı


Araştırmalar, tarih öncesi insanlardaki yamyamlığın, açlıktan daha çok toplumsal nedenlerden ötürü olmasının daha muhtemel olduğunu gösteriyor.

İnsan eti, diğer et türlerinden daha az besleyici. Yeni bulgular, atalarımızın yamyamlığının arkasında karmaşık sosyal motivasyonlar olabileceğini gösteriyor. Araştırmalar, tarih öncesi insanlardaki yamyamlığın, açlıktan daha çok toplumsal nedenlerden ötürü olmasının daha muhtemel olduğunu gösteriyor.

AÇLIK DEĞİL SOSYAL MOTİVASYON NEDENİYLE

Arkeofili sitesinin Cole James’in The Guardian’da yayımlanan makalesinden aktardığına göre; tarih öncesi toplumlarda kesik izleri, diş izleri, kırılma izleri gibi yamyamlık belirtileri, Fransa, Belçika, İspanya gibi ülkeler de dahil olmak üzere birçok arkeolojik alanda bulunuyor. Ayrıca Neandertallerin ve Homo Antecessor’lerin de zaman zaman yamyamlık yaptığı biliniyor. Ancak yamyamlığın ne kadar yaygın olduğu ve ne ölçüde beslenme ihtiyacını karşıladığı tartışmaya açık; bazı bölgelerde bu uygulamanın ritüel amaçlı yapıldığına dair de bulgular vardı.

Yapılan yeni bir araştırma, yamyamlığın açlıktan daha çok karmaşık sosyal motivasyonlar nedeniyle yapılmış olabileceği fikrini destekliyor.

KALORİSİ İNSANLA EŞİT

İnsan vücudunun besin değerini hesaplayan Brighton Üniversitesi’nden insan evrimi uzmanı James Cole, 66 kilogram ağırlığındaki yetişkin bir erkeğin, 32,000 kalorilik iskelet kası, 376 kalorilik böbrekli ve 128 kalorilik dalağı ile birlikte yaklaşık 144,000 kalori ettiğini ortaya çıkardı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)