IŞİD Tikrit'te saldırdı: En az 26 ölü


Hastane ve güvenlik kaynakları, yaşamını yitirenlerin 14'ünün polis olduğunu bildiriyor. Teröristlerin, adreslerini belirledikleri polislerin evlerine baskın yaptığı açıklandı.

Terör örgütü, Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzeyindeki Tikrit'te saldırı düzenledi.

Reuters haber ajansı, en az 26 can kaybı olduğunu bildiriyor. Ajans, haberini güvenlik ve Hastane kaynaklarına dayandırıyor.

Yaşamını yitirenlerin 14'ü polis. En az 40 yaralı ise hastanelere taşındı.

Teröristlerin, polislerin evlerine baskın yaptığı bildiriliyor. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, evlerinde öldürülmüş SWAT timi komutanlarının fotoğrafları paylaşıldı.

Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'da köşeye sıkışan terör örgütü, geride kalan her gün adım adım yenilgiye sürükleniyor. 17 Ekim'de başlayan operasyonda bugüne kadar kentin büyük çoğunluğunu kaybeden teröristler, batı yakasındaki mahallelerin bir kısmında sayıları 300 bini bulan sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor.

IŞİD, geçen yıl elindeki toprakların dörtte birini kaybetti. 2014'ten bu yana Irak'ta kaybettiği alan ise yüzde 65.

Musul, terör örgütü IŞİD'in elinde tuttuğu en büyük kent. Irak'ta Felluce ve Libya’da Sirte gibi kentlerden temizlenen kanlı örgüt, Musul'u da kaybetmesi halinde yalnızca Rakka'ya sıkışacak. Terör örgütü, şu anda Musul'un yanı sıra Rakka'da da kuşatma altında tutuluyor. Örgütün batıdaki en büyük merkezi El Bab ise, Fırat Kalkanı Harekâtı'yla 23 Şubat tarihinde geri alındı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)