İstanbul'da 5 yeni metro hattının yakında temelleri atılacak


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, beş yeni metro hattının sözleşmelerinin imzalanmak üzere olduğunu ve yakında temellerinin atılacağını söyledi.

Her yapılan yeni metronun dünya standartlarının çok önünde olduğunu savunan Topbaş, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy hattının insansız, sürücüsüz olacağını söyledi.

Topbaş şöyle devam etti: “Çok ileri bir teknoloji, dünya artık buna geçmekte. Türkiye’de de ilk defa İstanbul’da bu uygulanacak. Şu anda test sürüşleri yapılıyor. Sonuçlandığı zaman, güvenlik sınırları belirlendiği zaman devreye alıp İstanbullulara hizmetine sunacağız.”

Belediye başkanı altı metro hattını da duyurdu: “Başakşehir-Kayaşehir metro hattı 6 km’lik hat, Bağcılar-Kirazlı-Küçükçekme-Halkalı metro hattı 9.7 km’lik hat, Kaynarca-Pendik Tuzla metro hattı 12 km’lik hat. Çekmeköy-Sultanbeyli ile Çekmeköy-Taşdelen metro hattı 17.8 km’lik hat ve Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı 13 km’lik hat.”

Altı hattın ihaleye çıktığını ancak birinin itiraz edildiği için beklediğini söyleyen Topbaş, hattın hangisi olduğuna dair bilgi vermedi: “Bu beş yeni metro hattının sözleşmeleri imzalanmak üzere ve yakında temellerini atacağız. Böylece 2019’un sonuna gelirken İstanbul’a 400 km üzerinde raylı sistemi dönemimizde kazandırmış olacağız.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)