Karılarını öldüren babaları alınlarından öpüyorum diyen adam: Çözüm bulmak için söyledim


Kadınlar hakkında çıkarılan yasaların erkekleri mağdur ettiğini savunan Özen, mahkemelerin babaları ömür boyu nafaka ödemeye mahkum ettiğini, ödemeyenlerin ise cezaevine girdiğini söylemişti.

Kadın cinayetlerini de gerekçelendiren Özen, “Devlet erkek için iki seçenek sunuyor. ‘Ya ömür boyu nafaka öde, ya da onu öldür’ diyor. Başka seçenek bırakmıyor. Kadınları korumak amacıyla çıkarılan yasalar erkekleri mağdur ediyor, erkekler çaresizlikten öldürüyor, kadınlar öldürülmeyi hak etmiyor ama eşlerini öldüren kocaları savunuyorum. Karılarını öldüren babaları alınlarından öpüyorum. Derneğin 25 bin üyesi var” demişti.

Özen hakkında ‘tahrik ve suçluyu övme‘ suçlarından beş ila 10 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

‘Çözüm bulmak için söyledim’

Duruşmada suçlamaları reddeden Özen, sözlerinin ‘cımbızlandığını’ söyledi: “Ben iddianamede de yazılan ve tehdit kabul edilen söze Bekir Bozdağ ve Fatma Şahin’in bulunduğu iki ayrı toplantıda söyledim. Ben çözüm bulmak için bunları söyledim. Toplantının amacı budur; ben bakana ‘Bakanım ben karımı öldüreceğim demedim, öldürenler bu yüzden öldürülüyor’ dedim. Üç üniversite bitirmiş üç dil bilen biriyim. İddianamede yazılan ‘Kadınlar öldürülmeyi haketmiyor; ama öpüyorum’ şeklindeki sözlerinin arkası var. Bunu söyledim; ama cımbızla çekilmiş bir bölümü ele alınıp cezalandırılmak istemiyorum.”

“Bugüne kadar 50 erkeği eşini öldürmekten vazgeçirdim” diyen Özen, röportaj sırasında muhabirin kendisinden ‘manşet’ sözler istediğini ileri sürdü: “Annem bana ‘Kadın iki elle dövülmez alt elle dövülür. Gönlü yapılarak dövülür. Kadın cismen öldürülmez yatakta öldürülür’ derdi. Bunun anlamı yani gönlü yapılarak rahatlatılırdı. İşte röportajda söylenen sizin belirtiğiniz yukarıdaki söz bu manada söylenmiştir. Röportaj sırasında bunu söylediğimi duyan iki tanığım var. Dinlenmelerini istiyorum. Muhabir bana ‘Bu lafları söyle, ben de manşet yapayım’ dedi. Ben de kendisine ‘Bu biraz suça kaçıyor’ diye cevap verdim. O da ‘Suç olsa biz yazmayız. Bizde onu elekten geçiririz yazmayız’ dedi. Buna dair elimde CD var.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)