Kılıçdaroğlu eyalet tartışması için: Yeni mi keşfediyor bu beyler bunu? Elli sefer söylendi


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında tartışma konusu olan eyalet sistemininin elli sefer söylendiğini savundu.

‘Eyalet sistemi’ polemiği

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanlarından Şükrü Karatepe, başkanlık sisteminin ikinci aşamasının Çin tipi eyalet sistemine geçmek olduğunu kaleme almış, kent yönetimlerinde de tek başlılık sağlanması gerektiğini savunmuştu.

Bahçeli NTV yayınında eyalet önerisine sert bir çıkış yaparak, “Danışmanlar eyalet lafı ediyor ve cumhurbaşkanı reddetmiyorsa, üniter yapıdan yana olan ülkücülerin kalan iki günde kararı ne olur?” diyerek gözdağı vermişti. Bu sözlere Erdoğan’ın yanıtı gecikmemiş,  “Ben ne diyorum, sen ona bak. Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu? Yok” demişti.

‘Meclis kürsülerinden 24 saat söylendi’

İstanbul’daki bir toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın “Efendim başkan yardımcıları söylemiş ama benim ağızımdan çıkmadı” sözünü hatırlatarak, “TBMM’nin kürsülerinden 24 saat söylendi daha ne söylensin. Sen de dinledin kardeşim, başbakan da dinledi, bakanlar da dinledi. Çıktılar meydan dediler ki ‘Bizim asıl hedefimiz anayasanın ilk dört maddesini değiştirmektir’. Ne istiyorsunuz siz Türkiye Cumhuriyeti’nden, bu devletten ne istiyorsunuz?” dedi.

‘Yeni mi keşfediyorlar?’

CHP lideri, tartışmaya şu sözlerle tepki gösterdi: “Dün akşamdan itibaren tartışılmaya başlandı. Efendim nasıl bir şey? Türkiye parçalanacak mı, parçalanmayacak mı? Eyalet olacak mı, olmayacak mı? Yeni mi keşfediyor bu beyler bunu? Elli sefer söylendi.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)