Kılıçdaroğlu, yeni sistemi Suriye anayasasına benzetti: Aynısını kopyalıyoruz


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘partili cumhurbaşkanlığı’nı hedefleyen anayasa değişikliğini Suriye anayasasına benzetti.

CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında konuşan Kılıçdaroğlu, referandumda ‘Hayır’ çıkacağından emin olduğunu belirterek, “Devletin bütün baskısına rağmen, iktidarın bütün baskısına rağmen, ‘Hayır’ çıkacak. Tek bir kişiye Türkiye Cumhuriyeti emanet edilemez. Osmanlı bile sadece padişaha emanet edilmemiştir” dedi.

‘Bu ülke neden Suriye gibi olsun?’

CHP lideri anayasa değişikliğiyle Suriye anayasasının kopyalandığını savundu: “Mevcut durumu Suriye durumuna uyduruyoruz. Suriye anayasasının aynısını alıyoruz. Suriye’de demokrasi yok diye isyan ediyoruz şimdi Suriye anayasasını kopyalayıp kendi ülkemize getiriyoruz. Esad’dan şikayet ediyorsan neden Esad’ın anayasasını kendi ülkene getiriyorsun? Bu ülke neden Suriye gibi olsun?” dedi.

‘Cumhurbaşkanını seviyorsanız, ülkeyi felakete sürüklemeyin’

Kılıçdaroğlu, AKP seçmenine ise şöyle seslendi: “Sağduyu sahibi olan AK Partililer özellikle onlara sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanını seviyorsanı saygı gösteriyorsanız, Türkiye’yi bir felaketin eşiğine sürüklemeyelim. Her vatandaş ölçüp tartsın.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)