Kılıçdaroğlu’ndan ’15 Temmuz’da kaçtı’ iddiasına yanıt: Yalancı desen hafif kalır


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın darbe girişimi gecesi ‘kaçtığı’nı öne sürdüğü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sürecin gidişatına göre pozisyon almadığını ve kaçmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz’da yaşananları ‘kontrollü darbe’ diye nitelemesinin ardından, “15 Temmuz gecesi senin geldiğin havalimanında da on binler vardı. Sen niye kaçıp gittin” diye sormuştu. Bu sözlerin ardından iktidara yakın haber kanalları Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Havalimanı’ndaki görüntülerini vermeye başlamış, CHP liderinin ‘kaçtığı’ iddiasını pekiştiren yayınlar yapmıştı.

‘Hayati Yazıcı’yla beraberdik’

CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında konuşan Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz gecesi 22.00 sıralarında uçağa bindiğini, 23.00 sıralarında da indiğini belirterek, “Ertesi gün dış politika stratejik belgesini hazırlayacaktım. Gazeteci arkadaşlara da görüşmemizin saatini duyurmuştuk. Uçakta Hayati Yazıcı ile de yan yanaydık. Okan bey (basın danışmanı) darbe olduğunu söyleyince inanamadık. İlk tepkimiz ‘Darbeye karşıyız’ oldu” dedi.

‘Nereye kaçacağız?’

Aprondan VIP salonuna girdikten sonra darbe girişimini öğrenince Ankara’ya dönmek istediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Uçaklar kalkmıyor dediler. Sabiha Gökçen’den de uçak uçmuyor dediler. Havaalanında kalacak halimiz yok. Bir yere gideceğiz. Otellere de gidemiyoruz dediler. Nereye kaçacağız?” dedi.

‘Sürecin gidişatına göre pozisyon almadım’

Başbakan Binali Yıldırım’ı aradığını ancak kendisine ulaşamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, hakkındaki iddialara “Benim kaçtığımı söylüyorlar. Nereye kaçtım ki ben? Sürecin gidişatına göre pozisyon almadım” diye tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz gecesi ‘FETÖ’ mensuplarıyla konuştuğuna yönelik iddialara da tepki gösterirken, “Bir dakika, hatta bir saniye konuştuğumu ispat ederlerse siyaseti bırakırım. Ne söylemek lazım bunlara? Yalancı desen hafif kalır” diye konuştu.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)