Kılıçdaroğlu'nun tartışılan fotoğraf karesinin nedeni belli oldu


Anayasa Mahkemesinin kuruluş yıl dönümünde Kemal Kılıçdaroğlu, Binali Yıldırım ve İsmail Kahraman'ın fotoğraflara yansıyan kahkahasının nedeni belli oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, şaibeli referandumdan sonra, Başbakan Binali Yıldırım'la birlikte AYM'nin kuruluş yıldönümünde fotoğraflara yansıyan kahkahası eleştirileri neden olmuştı. O kahkahanın nedeni belli oldu.

Milliyet'ten Serpil Çevikcan fotoğraf karesine yansıyan o neşeli anların altındaki sohbeti yazdı. Çevikcan'ın aktardığına göre, İsmail Kahraman bir espri yapıyor, Başbakan Binali Yıldırım ve Kemal Kılıçdaroğlu da bu espriye gülüyor, ortaya da bu fotoğraflar çıkıyordu.

İşte o fotoğrafın hikayesi:

"Törenin yapıldığı salona önce Kılıçdaroğlu, ardından Yıldırım, sonra da TBMM Başkanı girdi. Protokolde yan yana oturan Kılıçdaroğlu ile Yıldırım’ın yanında Kahraman’ın yeri ayrılmıştı. Başkan, yerine otururken, selamlaştıktan sonra her iki lidere dönerek, 'Size komşu olabilir miyim?' diye sordu, ardından da Meclis Başkanı sıfatıyla kendi oylamasını yaparak, 'kabul edenler, kabul etmeyenler, kabul edilmiştir' esprisini yaptı. Meclis’in ve milletvekillerinin işlevine dönük eleştirilerde sık sık kullanılan, 'Kabul edenler, etmeyenler, kabul edilmiştir' esprisini bir adım öne götüren bu ifade, Kılıçdaroğlu’nu da Yıldırım’ı da çok güldürdü. İşte CHP liderinin saygı sınırlarını da aşan ifadelerle eleştirilmesine neden olan o enstantanenin nedeni bu."

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)