Madde bağımlığıyla mücadele merkezinde içki bulan gençler sarhoş oldu


Antalya’nın Kepez ilçesinde madde bağımlısı gençlerin tedavi edildiği Ayka Vital Sağlıklı Yaşam Merkezi Zehir Savaşçıları Akademisi’nde içki bulan gençler sarhoş oldu. Merkezin sahibi merkezi kapatmaya karar verdi.

Daha önce otel olarak kullanılan merkezin mahzeninde içki deposu olduğunu keşfeden madde bağımlısı gençler, mahzenin kapısını kırıp içeri girdi. Mahzendeki içkileri içen gençler sarhoş olurken, bir gencin sarhoş hali arkadaşları tarafından kameraya çekildi.

Haklarında tutanak tutulan gençler merkezden atıldı. Merkezden atılan gençler ise merkez sahibinden ve yöneticilerinden şikayetçi oldu.

‘Merkezde nasıl alkol deposu olur?

Mahzene giren gençlerden İ.S. (17), “Yaptığımız yanlış olabilir ancak bağımlılarla ilgili bir merkezde nasıl olur da alkol deposu olur? Bizim tek hatamız nefsimize yenilmekti” diye konuştu.

Turizmden para kazanamayınca…

Merkezde dört ay eğitimcilik yaptığını iddia eden A.Y. şunları anlattı: “Bu merkez daha önce turizm sektöründe faaliyet gösteriyordu. Para kazanamayınca rehabilitasyon merkezine çevirdiler. Zaten içki mahzeni de o dönemden kalma. Ben o mahzenin kaldırılmasını istedim. Ancak ‘Binlerce liralık içkiyi atalım mı?’ diyerek beni geçiştirdiler. Sistem sadece para odaklı hale gelince oradan ayrıldım. Sonra zaten bu skandal patlamış.”

‘Bu ülkeyi terk ediyorum’

Merkezin sahibi Doktor Aynur Doğan ise “Merkezi kapatıyorum ve bu ülkeyi terk ediyorum. Biz iyi bir şeyler yapmak istedik ama olmadı” diye konuştu.

Merkezle ilgili daha önce de şikayet geldiğini belirten Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür soruşturma yürütüldüğünü ve gerekenin yapılacağını söyledi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)