Metrobüsten inişte cinsel saldırıya uğrayan kadın saldırganı yakalattı



İstanbul’da milyonlarca insanın kullandığı metrobüsten inişte 19 yaşındaki bir kadın, cinsel saldırıya uğrayıp, direnmesiyle kurtuldu, saldırganı çevredekilere yakalattı.

14 Ocak’ta gece 23.45 sıralarında yaşanan olayda, Okmeydanı metrobüs durağında inen 19 yaşındaki H.D. evine doğru yürümeye başladı. Altgeçitte bir kişinin hareketlerinden tedirgin olan H.D. kısa süre sonra saldırıya uğradı.

Arkasından gelen 37 yaşındaki Rami R. H.D.’nin ağzını kapatarak yeşil alana sürükledi ardından da tecavüz etmeye kalkıştı. H.D. direnerek çığlık atmaya başladı. Saldırgan panikleyerek kaçmaya çalışınca H.D. bağırarak etrafından yardım istedi ve Rami R.’nin peşinden koştu.

Rami R. yakalanarak polise teslim edildi. Suriyeli olduğu tespit edilen Rami R., mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘Basit cinsel saldırı’

Suçlamaları kabul etmeyen Rami R., H.D.’ye başka birinin saldırdığını iddia edip “Bıçak çeken adam benden de telefonumu ister diye kaçtım” dedi.

H.D. ise Rami R.’nin iddiasını yalanlayarak, şunları söyledi: “Bana cinsel saldırıda bulundu. Çığlık atarak tekmelemem üzerine telefonumu cebimden aldı. Ancak kavrayamayınca düşürdü. Olayda kesinlikle üçüncü bir kişi yoktur. Bana cinsel saldırıyı yapan Suriye uyruklu kişiyi karakolda teşhis ettim.”

Adli kontrol tedbiriyle serbest kalan Rami R., zor kullanarak H.D.’ye saldırmasına rağmen tecavüz gerçekleşmediği gerekçesiyle ‘basit cinsel saldırı’ ve ‘gece vakti yol kesmek suretiyle yağma’ suçlarından 22 yıl hapis talebiyle yargılanmaya başladı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)