Nazım’ın şiirini okuyan Erdoğan, Avrupa’yı ‘çocuklara’ şikayet etti


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Türkiye’ye gelen çeşitli ülkelerden çocuklara Avrupa’yı şikayet etti.

Çocukları ‘Ak Saray’da ağırlayan Erdoğan, “Kısa bir süre önce Suriye’de kimyasal silahlarla öldürülen ikiz çocuğun babasını ülkeme davet ettim. Çocuklarını gömdükten sonra bir gün sonra kendisini Hatay’da ağırladım. O fotoğraf karelerine düşen, babayı ikiz yavrusunu kucağında görüntüleyen dünya basını acaba bu olay karşısında ne dedi. Bunlara nasıl baktı” diye konuştu.

“Halbuki o iki yavru ve binlerce çocuk Suriye’de kimyasal silahlarla öldürülmüştür” diyen Erdoğan şöyle devamında ise Nazım Hikmet’in ‘Kız Çocuğu’ isimli şiirinden şu kısmı okudu:

“Benim sizden kendim için

hiçbir şey istediğim yok.

Şeker bile yiyemez ki

kâat gibi yanan çocuk.

Çalıyorum kapınızı,

teyze, amca, bir imza ver.

Çocuklar öldürülmesin

şeker de yiyebilsinler.”

Ardından sözü Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara getiren Erdoğan, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler’i ‘Ak Saray’da ağırladığı çocuklara şikayet etti: “Şu ana kadar altı yıl içerisinde Türkiye’de misafir ettiğimiz Suriyeli sığınmacılara 25 milyar dolar yatırım yaptık. Peki dünyadan bir şey geldi mi? AB’den gelen 725 milyon dolar. BM’den ne yazık ki 550 milyon dolar. Bakın 25 milyar dolar nerede gelen yaklaşık 1 buçuk milyar dolar nerede.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)