Oğan Başbakan'a: Siz nasıl sessiz kalıyorsunuz?


Partisinin aksine referandumda ‘Hayır’ diyeceğini açıklayan eski MHP milletvekili Sinan Oğan, Başbakan Binali Yıldırım’a yazdığı mektupta, “Bize yapılan bunca haksızlığa siz nasıl sessiz kalıyorsunuz? Siz sadece ‘Evet’ diyenlerin başbakanı mısınız?” diye sordu.

‘Hapşursanız bile canlı yayında veriyorlar’

Oğan, ‘Sayın Başbakan’ diye başladığı mektupta şu ifadeleri kullandı: “Referanduma sayılı günler kaldı. Maşallah bütün devlet imkanları, bütün erkanlar size açık. Miting meydanlarında hapşursanız bile canlı yayınla veriyorlar. İçinde kul hakkı olan devletin uçağını, devletin imkanlarını kullanarak şatafatlı ‘Evet’ kampanyaları yapıyorsunuz.”

‘Hükumetiniz iş adamlarını tehdit ediyor’

Kendilerinin de demokratik haklarını kullanarak ‘Hayır’ kampanyası yürüttüğünü belirten Oğan, “Devlet imkanlarını kullanmıyoruz, arkamızda sermaye grupları yok. Kendi aramızda topladığımız üç beş kuruşla toplantı salonu kiralıyoruz bir de bakıyoruz ki salonumuza hükümetinizin baskısı sebebiyle iptal edilmiş. İş adamlarını hükümetiniz tehdit ediyor, korkudan hiçbir iş adamı bize salon veremiyor” diye yazdı.

‘Oğan’a salon vereni yaşatmam’

STK’ların ‘asarız keseriz’ diye korkutulduğunu, konuşma yaptıkları salonlara silahlı baskınlar düzenlendiğini söyleyen eski MHP’li vekil, “Hızını alamayan bakan akrabanız ‘Kars’ta Sinan Oğan’a salon vereni Kars’ta yaşatmam diyor!’ TV’lerde bize hiç yer verilmiyor. Yer verilmediği gibi ekranlara çıkan siyasetçiler, gazeteciler hakkımızda her türlü karalama kampanyası yaparken cevap hakkımızı dahi kullanamıyoruz” dedi.

‘Siz sadece ‘Evet’ diyenlerin Başbakanı mısınız?’

“’Fırat kenarında bir oğlak kaybolsa (yahut bir kurt bir koyunu kapsa) korkarım ki kıyamet gününde onun bile hesabı Ömer’den sorulur!'” diyen bir İslam halifesinden sonra, bize yapılan bunca haksızlığa siz nasıl sessiz kalıyorsunuz? diyen Oğan mektubunu şöyle sürdürdü: “Siz sadece ‘Evet’ diyenlerin Başbakanı mısınız? Eğer bir Türk vatandaşı olarak demokratik hakkını kullanan bir siyasetçi olarak bizim haklarımızı koruyamıyorsanız kul hakkına giriyorsunuz demektir. Sayın başbakan bu ülkede sizin kadar bizim de hakkımız var.”

‘Sessiz kalırsanız siyaseten hesabını soracağız’

Oğan mektubunu şöyle tamamladı: “İnanıyorum ki, bu mektubuma bir cevap verecek ve sesimize siz de kulaklarınızı tıkamayacaksınız. Olur da bize yapılan bunca haksızlığa sessiz kalmaya devam ederseniz hakkımızı size, bu ülkenin başbakanı olmanız sebebiyle helal etmeyeceğiz. İnşallah Hayırlısıyla günü gelecek siyaseten de bunun hesabını soracağız.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)