Özgecan Aslan davasında Yargıtay son kararını verdi


Mersin’de vahşice öldürülüp cansız bedeninin yakılmasıyla Türkiye’de kadın cinayetlerine karşı tepkinin simgesi haline gelen Özgecan Aslan davasında Yargıtay son kararını verdi.

Özgecan, 2 Kasım 2015 tarihinde Mersin’in Tarsus ilçesinde Ahmet Suphi Altındöken tarafından minibüsle kaçırıldıktan sonra cinsel saldırıya uğramış, ardından katledilmişti.

Yargıtay cezaevinde öldürülen katil Altındöken’in babası Necmettin Altındöken ve olayda kendisine yardımcı olan arkadaşı Fatih Gökçe hakkında ‘adam öldürme’ suçundan verilen ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ cezalarını onadı.

Yerel mahkeme, Gökçe hakkında ‘cinsel saldırı’ suçundan dolayı da ayrıca 24 yıl hapis cezası vermişti. Mahkemenin bu kararını ise ‘delil yetersizliği’ gerekçesiyle bozan Yargıtay, “Maktulenin cesedi üzerinde yapılan otopsi ve inceleme sonuçları ile dosyada mevcut delillere göre sanık Fatih’in savunmasının aksine maktuleye cinsel saldırıda bulunduğuna ilişkin mahkûmiyetine yeterli her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı anlaşıldı” ifadelerini kullandı.

Katilin davası düşürüldü

Yerel mahkeme 11 Nisan 2016 tarihinde cezaevinde öldürülen Altındöken’e ‘adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve ‘cinsel saldırı’ suçundan 27 yıl hapis cezası vermişti. Yargıtay yerel mahkemenin verdiği bu kararın Altındöken öldüğü için düşürülmesine hükmetti.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)