Saadet Partisi lideri ‘mühürsüz kararı’nı eleştirdi: Bizi hukuk devleti olmaktan çıkarır


Referandumda oylanan ‘başkanlık sistemi’ne ‘Hayır’ diyen Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, YSK’nın ‘mühürsüz kararı’nı eleştirdi: “Bizi hukuk devleti olmaktan çıkarır.”

Mevcut yasada aksi yazılmasına rağmen, referandumda sandıklar kapatıldıktan kısa süre sonra mühürsüz oy pusulası ve zarfların da geçerli sayılacağını duyuran YSK’ya muhalefet tepki göstermiş, seçimin ‘şaibeli’ olduğu yorumları yapılmıştı.

Yüksek Seçim Kurulu, referandumun iptali için yapılan başvuruları bire karşı 10 oyla reddetmişti.

‘Ötekileştiri üslup kaybetti’

Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ‘şaibe’ tartışmalarını değerlendiren Karamollaoğlu, “Biz bu tartışmanın içerisine girmeyi kesinlikle doğru bulmuyoruz. Ancak şunu da görüyoruz ki, 850 bin civarında geçersiz oy var. Önemli miktarda mühürsüz oy pusulası var. YSK’nın kanunda çok açık belirtilen bir hüküm üzerinde yorum yaparak karar vermesi, bizi hukuk devleti olmaktan çıkarır.”

Karamollaoğlu, milletin ortaya koyduğu iradeyi olgunlukla karşılaması gerektiğine işaret ederek, bu seçimin sayısal sonucundan çok, siyasal ve sosyal sonuçlarının önem arz ettiğini anlattı: “Bugün yapmamız gereken seçimin meşruiyetini tartışmak yerine, milletimizin ortaya koyduğu sonuçtan ders çıkarmak olmalıdır. Almamız gereken en önemli dersler ise bu seçimde ‘kutuplaştırıcı’ ve ‘ötekileştirici’ üslup kaybetmiştir.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)