Seks hayatınızı hareketlendirin


Seks olmadan da evliliğimiz uzun yıllar sağlıklı bir şekilde devam eder deyip kendinizi kandırmayın. Özellikle erkeklerde seks yapma isteği güçlü bir istektir karşılanmadığı taktirde ciddi sorunlara sebep olabilir.

Gündeminizde seks olsun

İlişkinin rutinleşmesi, modern hayatın koşuşturması, yorgunluk gibi yan etkiler ve  sanal dünyaya dalmak gibi  bir takım psikolojik sıkıntılar çiftlerin seksten uzak durmasına neden olabilir.sadece güvenli bir evlilik ve aynı çocuğun ebeveyni olmak sanki evlilik için yeterli bir durum olarak görüp seksi hiç yokmuş gibi yaşamaktan vazgeçin.

Sağlıklı bir evlilik yaşamak istiyorsanız seks her zaman şarttır. Eğer bu aksaklığı sık sık yaşamaya başladıysanız çözüm yolları aramaya bakın. Aksaklığın neden meydana geldiğini bulmaya çalışın ve onun üzerine çözüm yolları üretin. Tabii bunları eşinizle beraber konuşun.

Kısa süreli seks

"Ön sevişme uzun olmalı" tanısı kesinlikle yanlıştır.. Bazen insan tamamen hazırdır ve sarılıp tek bir sefer öpüşmek ön hazırlık için yeterli olabilir. Fazla vaktiniz olmadığında ve rahat, uzun, romantik bir akşam geçiremeyecek durumda olduğunuzda kısa süreli seks imdadınıza yetişebilir.
İki taraf için de iki arada bir derede, sabah duştan önce ya da günün herhangi bir saatinde buluverdiğimiz bir boşlukta saate bakarak değil de arzularımızı dinleyerek kısa süreli hızlı seksin heyecanını kendinize hediye edebilirsiniz.

Gizli yapılan seks

Yaşanan bu cinsel ilişkide ‘’yasak meyve’’  adı altında benzer heyecan ve telaş vardır.Mesela çocuklar tv izlemeye dalmışken yatak odanızın kapısını kilitleyip eşinizle keyifli ve heyecanlı dakikalar geçirebilirsiniz. Ayrıca bekârken annenizin evinde kaldığınız odanızda veya eşinizin iş yerine ziyarete gittiğinizde kilitli bir odadaki koltuğun üzerinde sevişerek seks hayatınıza yeni bir soluk getirebilirsiniz.

İnsanlar hemen yanı başınızdayken, kapıyı güvenli hale getirip birkaç dakika özel anlar yaşayabilirsiniz, bu heyecanınızı besler, diriltir.

Törensel seks

Kendinize ara ara başka ortamlar ayarlayabilirsiniz. Yakın bir şehre gidilmese de bir başka semtte manzarası güzel olan bir oteli ayarlayabilirsiniz. Keyif için sinemaya gidiliyor da biraz özel zaman ve ortam için çiftler neden özel ortam oluşturmasın.

Bu içinde mum ışığında bir akşam yemeği, fısıltılı konuşmalar, özel kıyafetler giyme, bir otel odası ya da evde ikiniz baş başayken romantik bir akşam yemeği gibi çok çeşit barındıran bir seks türü olarak görebilirsiniz, böylece eşinizle cinselliğinizi özel bir ortamda bir törene dönüştürebilir ve istediğiniz kadar uzatabilirsiniz

Flört seksi

Oturup düşünün ilk tanıştığınız zamanlarda eşinizi etkilemek için ne yapıyordunuz, o ne yaptığında siz hoşlanıyordunuz. Flört günlerinize ya da evliliğinizin ilk günlerindeki benzer bir ortam oluşturmaya çalışın. Eve ellerinizde çiçeklerle gelin ya da tıpkı eski günlerde olduğu gibi o bütün biraz saçma biraz romantik sözleri tekrar eşinize söyleyin.

O zamanları gündeme getirip birbirinize hatırlatın, ufak tefek yaramazca kaçamakları canlandırın, Arzularınızı kabartan flört ya da nişanlılık dönemlerindeki belki safça, belki çocukça ya da ergence ama samimi ve arzu dolu davranışları yapmak cinselliğinizi sevimli bir oyuna dönüştürebilir.

Barışma seksi

Yatak odası aynı zamanda seks odasıdır. Anadolu’da bir söz vardır: "Yatakta küslük olmaz" ya da "Gündüz kavga etsen de yatakta barış." İlişkinizdeki dalgalanmaları yatak odasına taşımayın. Ufak tefek tartışma olsa bile yatak odasını bir "free zone / serbest alan" olarak benimseyin.

Eşiniz yaklaştığında, arzusuna cevap verin. Yatak odasını sadece uyku odası olarak değil, seks odası olarak da kodlayın. Bir kavga ya da tartışma sonrası birbirinizi affedip barıştıktan sonra, seks yapmak sizi daha çok birbirinize yakınlaştırabilir ve ilişkiniz üzerinde tamir edici bir etki yapabilir.

Stres seksi

Evlilik fedakarlık demektir ve taraflardan biri stresli, gergin ise diğeri ilgi, şefkat ile yönelip yakınlık duygusunu hissettirmeye gayret etmeli. Yakınlık duygusu ilaç gibi rahatlatır. Bunu uygun bir aşamayla yaptığınızda tatlı tatlı dokunmaya, minik öpücüklerle ve sonrasında arzuyu uyandırmaya doğru bir ivme kazanabilir.

Seks keyif almak, haz almak demektir ve stresle, gerilimle ideal bir baş etme mekanizmasıdır haz... Bu seks çeşidinde eşlerden biri üzgün ya da stresli olduğunda, diğer eş onu rahatlatmak için sevdiği ve onu rahatlatacak bütün şeyleri yapar.

Tembel seksi

Genellikle tamamen baş başa olduğunuz zamanlarda, herhangi bir iş yapmak zorunda olmadığınız zamanlarda yaşayabilirsiniz. Tatillerde, pazar günleri... Bu yapacak zorunlu bir işinizin olmadığı, tembellik yapmak için zamanınız olduğu, yatakta kahvaltı edebileceğiniz ve istediğiniz uzunlukta eşinizle yatakta vakit geçirebileceğiniz (mesela hafta sonu sabahlarında yapabileceğiniz) bir seks türüdür.

Acele etmeden herhangi bir atraksiyon ve hemen sonuca ulaşma amacı olmadan gelişip devam eder. Yatakta, mutfakta evin herhangi bir köşesinde başlayıp gelişebilir, banyoda devam edebilir, sonrasında şekerleme yapıp uyandıktan sonra belki bir slov süreç daha oluşturulabilir.

Güven ve destek seksi

Eşinizin yanında cinsel kimliğinizle de varsınız elbette... İhtiyaç duyduğumuz ilgiyi ve desteği öncelikle eşinizden almalısınız. "Sırtım sağlam, dayanağım var" gibi bir güven duygusu hissetmenizi destekleyebilir.
Kendini geçici olarak güvende hissetmeyen partnere sevgi ve yakınlık göstermek, ona güvende olduğu duygusunu ve sevildiğini hissettirmek için gösterilen ilgi, destek ve yakınlaşma süreci ile oluşan sekstir.
Bu seks türünde sevgi sözcükleri ve eşinizin sizin için neden önemli olduğuna dair cümleleri değerlendirmek, onun yanında olduğumuzu, ona değer verdiğimizi hissettirmeliyiz.

Fantezi seksi

Herkesin içinde bir yaramaz, meraklı, biraz maceracı, biraz uçuk bir parça vardır. Rutinleşen ve sönükleşen yatak odasını bir film setine dönüştürmek gibidir. Cinsel yaşantınıza aktivite renk katabilir ve eğlenceli, dipten gelen dürtüleri uygun şekilde yatıştıracağınız ve arzularınızı kamçılayabileceğiniz bir renk getirebilir.

Hemşire-doktor, efendi ve kölesi, müşteri ve striptizci, ünlü film yıldızı ve ona âşık hayranı, bir dizi film, kitap ya da romandan sevdiğiniz iki karakter ya da hayal edebildiğiniz herhangi bir şey sizin için ilham kaynağı olabilir. Bu seks türünde ilginç kostümler, maskeler, seks oyuncakları, deri aksesuarlar ya da zevkinize göre herhangi bir şey kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)