Sinop'ta nükleer santrale karşı eylem


Sinop’ta yapılması planlanan nükleer santrale karşı yurttaşlar eylem yaptı.

Nükleer Karşıtı Platform’un çağrısıyla eski otogar önündeki alanda bir araya gelen beş bine yakın kişi, Uğur Mumcu Meydanı’na yürüdü.

Yurttaşlar, ‘Doğanın talanına YSK’nın yalanına ‘Hayır’, biz kazandık’ ve ‘Sinop’ta Akkuyu’da Türkiye’de nükleer santral istemiyoruz’ yazılı pankartlar taşıdı.

Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü Murat Şahin, kentin ‘nükleer bataklığına sürüklendiğini’, buna izin vermeyeceklerini söyledi.

“Siyasi iktidar bu konuda her türlü hukuksal denetimden kaçmaya çalışıyor” diyen Şahin, Çernobil dahil nükleer kazaları hatırlattı, santral yapımındaki ısrarı sorguladı.

Şahin, “Nükleer hem çok tehlikeli hem pahalı, hem dışa bağımlı enerjidir. Ülkemizin buna ihtiyacı yoktur. Nükleer santrale izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Horonlarla süren eyleme CHP, EMEP, SYKP, ESP, Sinop Barosu, Halkevleri, Birleşik Haziran Hareketi, İstanbul Demokrat Sinoplu Dernekleri Platformu, ADD, ÇYDD, Greenpeace, Küçükçekmece Sinoplular Derneği, Samsun Devrimci 78’liler Derneği ve Samsun Hayır Buluşması da katıldı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)