Suriyeli mülteciler ile bıçaklı, sopalı kavga



İzmir’in Torbalı ilçesinin Pamukyazı mahallesinde çıkan bir kavganın ardından 300 kişilik bir grup Suriyelilerin yaşadığı bölgeye gidince durumu fark eden bölge sakini 500 Suriyeli mülteci mahalleyi terk etmek zorunda kaldı.

Suriyeli bir grubun bir çocuğu dövdüğünün öne sürülmesi üzerine çocuğun ailesi ve Suriyeli mülteciler arasında bıçaklı, sopalı kavga çıktı. Mahallelinin de kavgaya karışması üzerine biri ağır 30 kişi yaralandı. Kavgada ağır yaralanan 22 yaşındaki Mustafa M. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Mülteciler yaya olarak uzaklaştı

Bu sabah toplanan mahalleli 300 kişilik grup ellerinde sopalarla Suriyelilerin kaldığı bölgeye gitmeye başladı. Durumu fark eden Suriyeli mülteciler çadırları terk ederek bölgeden uzaklaştı.

Torbalı-Tire karayoluna çıkan mülteciler otostopla bölgeden ayrılmak istedi ancak hiçbir sürücü onları almadı. Mülteciler yaya olarak Tire yönüne doğru uzaklaştı.


40 çadırı yaktılar

Torbalı-Selçuklu yolunu trafiğe kapatan grup, Suriyeli mültecilerin kaldığı 40 çadırı yaktı.

Pamukyazı mahalle muhtarı Ali Çürükçü, “Mahalleliyi durdurmak imkansızdı. Çok öfkeliler. Mahallemizde Suriyeli istemiyoruz. Onların gelişiyle olaylar arttı. Devlet bunları alıp kamplara götürsün” dedi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)