Suriye'nin İdlib şehrinde hastaneye saldırı: 15 Ölü


Suriye’deki İdlib şehrinin kuzeybatısında bulunan Kefer Teharim bölgesindeki bir hastane ve civarda bulunan Duveyle köyünün günün ilk saatlerinde hava saldırısına uğradığı belirtildi.Hastanenin hemen önünde bulunan ambulans araçlarının kullanılamaz hale geldiği belirlenirken, hastane binasının ağır derecede hasar gördüğü ve hizmet veremeyecek hale geldiği belirtildi. Hastane içerisinde herhangi bir can kaybı yaşanmadığı belirtilirken, Duveyle köyünde en az 15 sivilin öldüğü ve 8 sivilin ağır şekilde yaralandığı kaydedildi. Saldırının kimler tarafından ve ne için yapıldığı henüz netlik kazanmış değil.

Esed rejimi tarafından 4 Nisan’da kimyasal silah saldırısının yapıldığı İdlib’e bağlı Han Şeyhun’a düzenlenen dünki saldırıda 6 sivil hayatını kaybetmiş ve 10 sivil yaralanmıştı.

ABD’DEN SURİYE’YE KİMYASAL SİLAH YAPTIRIMI

Amerika Birleşik Devletleri Hazina Bakanı tarafından dün yapılan açıklamada kimsayal silah kullanımına yönelik ağır yaptırımların uygulanacağı şöyle belirtilmişti: “ABD'de herhangi bir finansal varlıkları bulunmasa da, Suriye dışına çıkarak fon yaratma kabiliyetleri bulunuyor. Bu kapsamlı yaptırımlar, Suriye diktatörü Beşar Esad'ın masum sivillerin ölümüne yol açan kimyasal silahları geliştiren bilimsel araştırma kabiliyetlerini hedef alıyor”

Suriye’nin Han Şeyhun kasabasında 20 çocuk 90’ın üzerinde sivilin zehirli gazdan dolayı hayatını kaybetmişti.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)