Tabuttaki ‘Rus general’in torunu: DNA örneği vermeye hazırım


Ardahan’da bir inşaatın temel kazma çalışmaları sırasında bulunan tabuttan çıkan ve bir ‘Rus general’a ait olduğu düşünülen iskeletin haberini alan Rus Tümgeneral Vasiliy Geyman’ın torunu Boris Akimov DNA örneği vermeye hazır olduğunu söyledi.

Kars Müzesi yetkilileri, iskeletin büyük bir ihtimalle rütbeli bir Rus subaya ait olduğunu belirtmişti.

İskeletin Kars’ta hayatını kaybeden Rus Tümgeneral Vasiliy Geyman’a ait olabileceği kaydediliyor.

 Geyman’ın torunu Akimov, dedesiyle ilgili birçok araştırma yaptığını vurgulayarak, “Son olarak Ermenistan’ın Gümrü kentinde toplu mezarda toprağa verildiğini biliyordum. Fakat mezar listesinde dedemin ismi yoktu. Nihayet haberi ve fotoğrafı görür görmez çok heyecanlandım. Çok şeyler örtüşüyor. Örneğin vefat ettiği tarih ve yer. Fotoğraftaki general rütbesi de. Tümgeneral rütbesinde 3 yıldız var” diye konuştu.

Akimov, DNA örneği vermeye de hazır: “Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği’ni aradım. Konuyla ilgili resmi bir bilginin olmadığını söylediler. Telefonumu aldılar. DNA örneği vermeye hazırım.”

Resmi tarihe göre Geyman, 13 Nisan’da 1878 yılında Kars’ta vebadan hayatını kaybetti. O dönem Rus askeri tarihi bilgilerde Ardahan’ın Kars’a ait bir eyalet olarak görüldüğü biliniyor.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)