Türkeş, yurttaşların yüzde 60-70’nin ‘Evet’ de ‘Hayır’ da diyebileceğini söyledi


Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, ‘partili cumhurbaşkanlığı’ referandumunda yurttaşların ne oy vereceğini kimsenin bilemeyeceğini belirterek, yurttaşların yüzde 60-70’nin ‘Evet’ de ‘Hayır’ da diyebileceğini söyledi.

FOX TV’ye konuşan Türkeş, referadumun kolay bir karar olmadığını kaydederek, “Vatandaşın oyu kimin cebinde? Halk oylamasına 10 gün var. ‘Evet’ mi, ‘hayır’ mı çıkacak diyebilen babayiğit var mı?” dedi.

Sonuçların bıçak sırtında olduğunu söyleyen Türkeş, yüzde 10-13 oranında kararsızların bulunduğuna yönelik araştırma şirketlerinden gelen açıklamalara atıfla, “Lafı çevirmeyin. Hiç kimse bilmiyor vatandaşın ne vereceğini. Vatandaş yüzde 60-70 ‘Evet’ de ‘Hayır’ da diyebilir” diye konuştu.

‘Cumhurbaşkanı taraflı davranmaya kalkarsa ikinci beş yılı çiz’

Türkeş, ‘partili cumhurbaşkanlığı’ sistemine geçilmesi halinde cumhurbaşkanının tarafsız davranmak zorunda kalacağını da savundu: “Bir partiden Meclis’e girerek yüzde 30’la Başbakan olursun. O ayrı. Burada halkın yüzde 50’sinden fazlasının seçtiği bir cumhurbaşkanı ülkeyi yönetecek. Partizanlık yapmaya, taraflı davranmaya kalkarsa, ikinci beş yılı çiz. Hiç kimsenin partisi yüzde 50’nin üstünde değildir.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)