TÜSİAD seçim güvenliğinin zedelendiğini belirterek, bunun ‘üzücü’ olduğunu açıkladı


Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), ‘partili cumhurbaşkanlığı’ referandumunda seçim güvenliğinin zedelendiğini belirterek, bunun ‘üzücü’ olduğunu açıkladı.

Bir toplantıda konuşan TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, seçim güvenliğinin işleyen bir demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu kaydederek, “Türkiye’nin sahip olduğu olumlu karnenin kesinlikle değişmemesi gerekiyordu. Tarihimizin en önemli seçimlerinden birinin seçim güvenliği anlamında zedelenmesi, üzücü oldu. Daha önümüzde onlarca seçim olacak. Ama oluşacak şüphe, seçimlerden bile daha önemli olacak. Böyle bir mirasa sahip olduk. Umarım bu önümüzdeki günlerde farklı bir değişime uğrar” dedi.

‘Sık sık sandığa gidilmesi herkesi yordu’

Referandum sürecinde siyasi üslubun sürdürülebilir olmadığını gördüklerini kaydeden Bilecik, sık sık sandığa gidilmesinin herkesi yorduğunu söyledi: “Referandum süresinde siyasi üslubun sürdürülebilir olmadığını gördük. Bu söylemlerin yapısal reformların hayata geçmesine engel olduğunu her zaman söyledik. Bugüne kadar yapılan bir çok ekonomik program, son dört yılda bir seçimden bir diğer seçime koşmaktan dolayı, başta iş insanları olmak üzere hepimizi yordu. Aynı maddelerin tekrar tekrar gündeme getirilmesiyle ‘yapısal reform’ kelimesinin bile içi neredeyse boşaltılmak üzere.”

‘OHAL kaldırılmalı, özgürlükler güvenceye alınmalı’

Yapısal reformların hızla hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiren Bilecik, OHAL’in kaldırılmasını ve özgürlüklerin güvence altına alınması gerektiğini belirtti: “Bu hedefler için alınması gereken tedbirler açıktır. 15 Temmuz darbe girişiminin zorunlu kıldığı OHAL geride bırakılarak, olağan devlet hukukuna geri dönülmeli. Eğer açık toplum olamazsak, özgürlükleri güvence altına alamazsak, hak ettiğimiz yerde olamayız. Kamu yönetiminde liyakat kriterleri de uygulanmalıdır.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)