Ülker’in 1 Nisan temalı ‘kardeşlik’ reklamı, ‘darbe’ye yoruldu: ‘Soruşturma başlatıldı’


Ülker’in 1 Nisan’a özel hazırladığı ‘kardeşlik’ temalı reklam filmi, iktidara ‘kumpas’ olarak yansıtıldı.

Ülker, 1 Nisan’a özel olarak kardeşler arasındaki şakaları konu aldığı bir reklam filmi yayınladı. Filmde küçük kardeşlerin büyüklerinden şaka yoluyla ‘intikam’ alışı konu ediliyor, “Zordur kardeş hayatı, şimdi hesaplaşma zamanı” deniyordu.

Reklam filminin yayınlanmasının ardından Ülker bir anda hedef haline getirildi. ‘Küçük kardeş’ temasını Gülen Cemaati’ne yoran kimi sosyal medya kullanıcıları, Ülker’in yeni bir darbeyi ima ettiğini savundu. Öyle ki reklamın nasıl subliminal mesajlar içerdiğine yönelik onlarca video hazırlandı.



Ülker’den zorunlu açıklama geldi

En sonunda firma Twitter üzerinden bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Ülker, reklamın aile bireyleri ve özellikle kardeşler arasındaki tatlı rekabeti konu aldığını, masum bir şaka günü reklamı olduğunu açıklamak zorunda kaldı.





Ardından 1 Nisan için hazırlanmış video yayınlandı




Ülker’in sahibi Murat Ülker de, Twitter hesabından bir açıklama yaparak, “Kumpası kuranlar hak ettiklerini bulacaklar” diye yazdı.


AKP’li vekil: Soruşturma başlatıldı

AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, reklam filmi hakkında soruşturma başlatıldığını öne sürdü.

Külünk, “O aşağılık reklam İÇİN emin olunuz YARGI HAREKETE GEÇECEK VE İNCELEME BAŞLATILACAK KARDEŞLERİM. Adalete hesap verecekler” diye yazdı.



Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)