Yıldırım’dan ABD'ye teşekkür


Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Michael Pence ile telefonda görüşerek, Türkiye’nin ABD’nin Suriye’ye hava saldırısından duyduğu ‘memnuniyet’i aktardı.

Önceki gece Humus yakınlarındaki El Şayrat hava üssünü hedef alan hava harekatında Doğu Akdeniz’de konuşlu iki savaş gemisinden 59 Tomahawk füzesi fırlatılmıştı. Pentagon hava harekatının tek seferlik olduğunu açıklarken, Rusya ve İran sert tepki göstermişti.

ABD Başkanı Donald Trump, vurulan hava üssünün İdlib’de kimyasal kaynaklı ölümlerin olduğu saldırının çıkış noktası olduğunu söylemişti.

ABD’ye özel teşekkür

Başbakanlık kaynaklarına göre Yıldırım Pence’e, ABD’nin saldırıyla ‘insanlık vicdanına ve dünya kamuoyunun hislerine tercüman olduğunu’ söyledi.

Başbakan ABD’den Suriye meselesine daha fazla ağırlık koymasını beklediklerini ve bu yolda Türkiye’nin her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.

Yıldırım görüşmede Türkiye’ye yeni bir göç dalgasının da başlayabileceğini belirterek Suriye’de güvenli bölge tesis edilmesi için Türkiye’nin tutumunu ABD’ye bir kez daha hatırlattı.

ABD Başkan Yardımcısı Pence ise destek için Türkiye’ye teşekkür edip Türkiye’yle diyalog ve işbirliğine önem verdiklerini söyledi. Pence Suriye’deki insani krizi de göz önünde bulunduracaklarını ifade etti.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)