Yıldırım’ın yardımcısı: AKP’de kararsız kesim var, ‘Erdoğan’dan sonra ne olacak’ diyorlar



AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Nükhet Hotar, parti tabanında kafası karışık olduğu için kararsız bir kesim olduğunu belirterek, ‘Hayır’ oyu verecek yurttaşlara yapılan ‘terörist’ benzetmesinin doğru olmadığını söyledi.

Habertürk TV’ye konuşan Hotar, AKP seçmeninin genellikle “Erdoğan’dan sonra ne olacak?” sorusunu kendilerine yönelttiğimi kaydederek, “Kafası karışıklıktan dolayı kararsız olan bir kesim olduğunu biliyoruz. İçinde mutlaka partililerimiz de vardır. Oranı çok çok azdır ama olabilir. Bizim toplantılarda teşkilat mensuplarımız bize ‘vatandaş da şöyle diyor’ deyince onun da kafasında olduğunu anlıyoruz” dedi.

‘Belki biraz o konuda şey davrandık’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkililerinin, referandumda ‘Hayır’ oyu verecek yurttaşlara yaptıkları ‘terörist’ yakıştırmasına sözü getiren Hotar, “Biz de belki biraz o konuda şey davrandık, böyle anlaşılmaz diye davrandık ve söylemlerimiz hep ‘Hayır’ diyen grupları işaret ederek başladı. Yani dedik ki, dağdaki eli kanlı terörist çekim yapıyor ‘Hayır’ diye. Bunlar ‘Hayır’ verdiği için sizin ‘Hayır’ vermeniz ne derece doğru gibi başladık orada yanlışlık oldu ya da yanlış bir algı oluştu” dedi.

‘Hayır‘ oyu vereceklere saygı duyulması gerektiğini belirten Hotar, “Dağda eli kanlı terörist ‘Hayır’ ver diye kampanya başlatmış. Bunlara dikkat çekmek zorundayız. Ama asla ‘Hayır’ vermeyi düşünen vatandaşımız da bunlar aynı safta olamazlar. Ama uyarısını yapmak zorundayız” diye konuştu.

‘AK Parti’de FETÖ’yle bağlantılı bir kişi yok’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AKP içinde ‘FETÖ’nün haberleşme programı ‘ByLock’u kullanan 120 ila 180 vekil olduğunu söylemesine değinen Hotar, “AK Parti içerisinde FETÖ’yle bağlantılı bir kişi olduğunu düşünmüyorum. Bir saat sonra belge çıkar gereği yapılır” dedi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)