Yüksekova’da bir grup asker uçurumdan düştü: İkisi hayatını kaybetti, ikisi yaralı


Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yer alan İkiyaka Dağları bölgesinde operasyona çıkan bir grup asker uçurumdan düştü. Bir binbaşı, bir uzman çavuş iki asker hayatını kaybetti.

Yüksekova ilçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Dağlıca bölgesindeki İkiyaka Dağları’nın 3 bin 750 rakımında sarp ve yer yer karlı bölgesinde, güvenlik güçleri bu sabah arama tarama faaliyetine çıktı.

Operasyon devam ederken yaya olarak ilerleyen bir grup asker, karanlık, sarp coğrafi koşullar ve hava şartları nedeniyle uçuruma yuvarlandı.

İlk bilgilere göre, uçuruma yuvarlanan Binbaşı Kürşat Selim Şenol ile kimliği henüz öğrenilemeyen bir uzman çavuş hayatını kaybetti. Olayda iki uzman çavuş da yaralandı.

Binbaşı Şenol’un Isparta’nın Eğirdir Dağ Komando Okulu lojmanlarında oturan ailesine olay haber verildi.

TSK’dan yapılan açıklamada kazayla ilgili şunlar söylendi: “15 Nisan 2017 tarihinde saat 05.40 sularında, Şehit Tnk.Yb. İhsan Ejdar Operasyonu kapsamında; Hakkâri ili Yüksekova ilçesi İkiyaka/Davulcu Tepe mevkiinde pusu ve güvenlik maksadıyla bulunan birliğimizden üç kahraman silah arkadaşımız, bölgenin sarp, dik, buzlu ve havanın karanlık olması sebebiyle kayarak uçurumdan aşağıya düşmüşlerdir. Meydana gelen olay neticesinde iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız hafif yaralı olarak derhal Yüksekova Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)