1 Mayıs'ta kargaşa değil, çalışma hayatının sorunları konuşulmalı


İsmail Koncuk, Türkiye Kamu-Sen'in 1 Mayıs'ta kargaşanın değil, çalışma hayatının sorunlarının konuşulması adına  Eskişehir'de olacağının altını çizdi.

Genel Başkan İsmail Koncuk, kadrosuz, güvencesiz istihdam çabaları, her geçen gün artan işsizlik, gelir dağılımındaki adaletsizlik, kamudaki gayri ahlaki yöntemler ve tüm sorunları dile getirmek için kamu çalışanlarını 1 Mayıs'ta Eskişehir'de yapacağımız kutlamaya davet etti.
Koncuk değerlendirmesinde;

"Türkiye Kamu-Sen olarak 25 ilden gelecek arkadaşlarımızla, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde Eskişehir'de olacak, Atatürk Bulvarı Migros karşısında saat 11:00'da toplanarak, Odun Pazarı Meydanına yürüyeceğiz.

1 Mayıs, ülkede kargaşa, terör yaratma günü değil, çalışma hayatının tüm problemlerinin gündeme geldiği bir gün olarak kutlanmalıdır. Kadrosuz, güvencesiz çalışmanın, neredeyse, asıl istihdam biçimi haline getirilmek istendiği, işsizliğin %13'e yükseldiği, gelir dağılımı adaletinin sağlanamadığı, yandaş kadrolar oluşturmak için her türlü gayri ahlaki ve hukuki mevzuatın çıkarıldığı ülkemizde, bu uygulamalara sessiz kalınamaz.
Türkiye Kamu-Sen, 1 Mayıs'ı adına uygun olarak kutlama azim ve kararındadır. Tüm Kamu çalışanlarını 1 Mayıs'ta, Eskişehir Odun Pazarı Meydanına bekliyoruz" dedi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)