ABD Savunma Bakanı: Amacımız Rakka’yı almak için Türklerle çalışmak


ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Suriye’de IŞİD’in ‘başkent’ ilan ettiği Rakka’nın alınmasına yönelik operasyonda amaçlarının Türkiye ile çalışmak olduğunu söyledi.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun üyeleriyle yaptığı toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Mattis, “Amacımız Rakka’nın alınması için Türklerle beraber çalışmak. Bunu nasıl yapacağımızı çözeceğiz” diye konuştu.

İsmini vermeyen ABD’li bir yetkili ise Mattis’in sözlerinin Türkiye’nin bölgedeki rolüyle ilgili yeni bir anlaşma yapıldığına veya YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) silah verilmesine ilişkin bir sinyal olmadığını söyledi.

‘Savaş size tüm iyi seçenekleri sunmaz’

Washington ve Ankara arasındaki çıkmazın açılacağına inandığını dile getiren Mattis, “Bunun üstesinden geleceğiz. Savaş size bazen tüm iyi seçenekleri sunmaz. Savaşın doğasında var bu. İyi bir durum değil” dedi.

ABD’nin Rakka operasyonu için YPG’nin öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçlerini (DSG) desteklediği biliniyor. Ancak Türkiye’nin operasyonda yer alıp almayacağı net değil.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)