ABD, YPG'ye tank da verecek iddiası


YPG, ABD’nin kendilerine silahların yanısıra tank da vereceğini öne sürdü.

ABD basınında YPG’lilere silah ve zırhlı araçlar verileceği bilgisine yer verilirken bunlar arasında tank sayılmamıştı. ABD’li yetkililerden de bu yönde bir açıklama gelmemişti.

Sputnik’e konuşan YPG’li yetkili, ABD’nin kendilerine havan mermileri, ısı güdümlü füzeler, doçka ağır makineli tüfekler, otomatik silahlar, otomatik ağır silahlar ve zırhlı araçlarla birlikte tank da vereceğini öne sürdü.

Verilecek silahların IŞİD’le mücadelede kendilerine katkı sağlayacağını dile getiren YPG’li yetkili, “Bu silahlara çok ihtiyacımız var. Rakka kent merkezine yönelik operasyonda tank ve zırhlı araçlara ihtiyacımız olur. Ayrıca IŞİD’in bomba yüklü araçlarının bize varmadan imha edilmesi için ısı güdümlü füzelere ihtiyacımız var” dedi.

Ne olmuştu?

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’deki Kürtlere silah verilmesini öngören kararı onaylamıştı. Yardımın hafif silahlar, mühimmat, makineli tüfek, zırhlı araçlar ve istihkam malzemesinden oluşacağı belirtilmiş, takvim açıklanmamıştı.

Kararın Türkiye’nin üt düzey üç yetkilisi Washington’dayken açıklanması dikkat çekmişti.

Ankara’dan gelen ilk tepkilerde ‘yanlıştan dönülmesi’ istenmiş, YPG’nin ‘eline geçen her silahın Türkiye’ye yönelik tehdit’oluşturduğu belirtilmişti.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)