Atatürk’e hakaret yağdıran TV Net programcısı ve Nurcu hocaya gözaltı kararı


Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret yağdıran TV Net programcısı Süleyman Yeşilyurt ve Nur Cemaati’nin hocalarından olduğu belirtilen Hasan Akar hakkında gözaltı kararı verildi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesini de bünyesinde barındıran Albayrak medya grubunun yayın organlarından, ‘tavan arası televizyonu’ olarak da anılan TV Net’te, Yavuz Bahadıroğlu, yazarlar Mustafa Armağan ve Süleyman Yeşilyurt’un katılımıyla 6 Mayıs’taki ‘Derin Tarih’ isimli programda ‘Mustafa Kemal’in gönül galerisi’ konu başlığı tartışılmıştı.

Programda Yeşilyurt, “Manevi evlat’ diye bir durum olamaz, söz konusu değil. Hiçbir zaman ‘manevi evlat’ değildir, Çankaya’nın nikahsız ‘First Lady’sidir. Öğretmen, genç bir kız ‘manevi evlat’ olamaz. Yıllarca, kandırıldık, aldatıldık” ifadelerini kullaanırken, Armağan “Afet İnan nerede kalıyor’ dedim. Köşkte beraber yatıp kalkıyorlar çünkü. Aynı binada” demişti.

Soruşturma ve gözaltı kararı



Kullanılan bu ifadeler kısa sürede büyük tepkiye sebep olurken, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Yeşilyurt hakkında ‘Atatürk’ün hatırasına hakaret etme’ suçundan soruşturma başlattı.

Öte yandan aynı soruşturma Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım hakkında sosyal medyada paylaşılan bir videoda söylediği sözler sebebiyle Hasan Akar hakkında da açıldı.

Nur Cemaati’nin hocalarından olduğu belirtilen Akar, sosyal medyada paylaşılan bir videoda Mustafa Kemal Atatürk için “1938’de geberen piç” ve annesi Zübeyde Hanım için “Selanik’te resmi kayıtlarda genelevde çalışıyor” gibi ifadeler kullanmıştı.

İki isim hakkında gözaltı kararı da çıkarıldı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)