Atatürk'le ilgili o sözler için soruşturma başladı


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TVnet'teki bir programda Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edildiği iddialarını ele aldı. Başsavcılığın, konuyla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

Öte yandan CHP, Tvnet kanalında, 6 Mayıs günü yayınlanan ’Derin Tarih’ isimli programda, Mustafa Kemal Atatürk ve manevi kızı Afet İnan hakkındaki söylemlere ilişkin programdaki konuşmacılar ve kanalın sorumlu müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.

 CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamadan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan suç duyurusu dilekçesine yer verildi.

TVNET'te Mustafa Armağan'ın sunduğu "Derin Tarih" isimli programa, 6 Mayıs'ta Süleyman Yeşilyurt ve Yavuz Bahadıroğlu'nun konuk olduğu anımsatılan dilekçede, yayınlanan programın bir kısmında Atatürk ve Afet İnan hakkında akla hayale sığmayacak, son derece çirkin iddiaların ortaya atıldığı belirtildi.
Programda, Atatürk'ün itibarsızlaştırılmaya çalışılarak, "İnan'ın, manevi kızı değil, Atatürk'le gönül ilişkisi olan biriymiş gibi" anlatıldığı belirtildi.

Program konuklarından Süleyman Yeşilyurt Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan hakkında “Çankaya’nın nikahsız Firts Lady’sidir” demişti. Programda Yavuz Bahadıroğlu’nun İnan’la ilgili olarak “Güzel miydi?” sorusunu sorması üzerine, Mustafa Armağan ise “Gençliğinde güzeldi ancak sonradan şişmanlıyor” şeklinde cevap verdi.


Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)