Bahçeli: İdam cezasının geri getirilmesi için gecikmeyelim


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, idam cezasının geri getirilmesi için, “Gecikmeyelim” dedi.

Bahçeli partisinin TBMM’deki grup toplantısında idam cezası tartışmalarıyla ilgili olarak şunları söyledi: “İdam cezasının getirilmesini öngören düzenlemenin TBMM’ye getirilmesi ve kabulü hususunda MHP bütün gücüyle vardır ve bu bahsin kapanmasını beklemektedir. İdam cezası toplumsal taleptir; AKP ve Cumhurbaşkanı bu talebe destektir, o halde gecikmeyelim. Vatan hainleri için cezaysa ceza, idamsa idam.”

İdam tartışması darbe girişiminin ardından düzenlenen ‘demokrasi nöbetleri’nde yurttaşların talebiyle gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Meclis’ten geçerse idam cezasının geri getirilmesini onaylayacağın defalarca dile getirmiş, son dönemde de konuyla ilgili referanduma gidilebileceğini söylemeye başlamıştı.

Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa ülkelerinden gelen mesajlar ise net: İdam geri getirilirse Türkiye’nin AB’ye üyelik süreci biter.

Bahçeli bu uyarılara da şöyle karşılık verdi: “İdam cezası Avrupa’nın ilke ve değerlerine karşıymış. Terör örgütlerine arka çıkmak o ilke ve değerlerle örtüşüyor mu? Türkiye’nin kendi göbeğini nasıl kestiğini gösterelim.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)