Bakan Zeybekci, OHAL’in kalkmasını istiyor: Kimse görüşlerinden ötürü yargılanmamalı


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kimsenin görüş ve düşüncelerinden ötürü yargılanmaması gerektiğini belirterek, OHAL’in bir an önce kaldırılması gerektiğini söyledi.

Zeybekci, Alman mevkidaşı Brigitte Zypries ile görüşmesinde Die Welt’in tutuklu muhabiri Deniz Yücel’in de gündeme geldiğini belirterek, “Bir an önce yargılanması, yargılamanın bitmesi lazım. Yargılama sürecinde olan bir konuda görüş beyan etmek istemiyorum. Ama Nihat Zeybekci olarak gönlümden geçen, hiç kimsenin görüşlerinden dolayı, düşüncelerinden dolayı yargılanmaması” dedi.

‘Gazetecilerin serbest yargılanması lazım’

Türkiye’in konuyla ilgili hassasiyetini de anlamak gerektiğini ve ‘inanılmaz bir ortam’dan geçildiğini kaydeden Zeybekci, “Bunun hiç yaşanmamış olması lazım. Gazetecinin tutuklanmamış olması, mümkünse serbest yargılanması lazım. Ama Türkiye’nin de olağanüstü durumunun anlaşılması lazım. Türkiye’yi bununla ilgili suçlarken diğer taraftan Türkiye’nin hassasiyetlerinin de anlaşıldığının da beyan edilmesi lazım” dedi.

‘OHAL ortamından çıkmalıyız’

Zeybekci, ilan edildiği günden bu yana tartışma konusu olan OHAL’i bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi: “Şu anda içinden geçmekte olduğumuz dönem olağanüstü hal dönemi. Şahsi olarak bunun bir an önce bitmesinin Türkiye’nin menfaatine olduğuna inanıyorum. Olağanüstü hali gerektiren şartların ortadan kalkması lazım, ki bunları bir an önce hükümet olarak bizim ortadan kaldırmamız lazım. Bir an önce de biz bu ortamdan, olağanüstü hal ortamından çıkmak gerektiğini görüyoruz.”

‘AB’ye tam üyelikten asla vazgeçmeyeceğiz’

Referandum sürecinde AB’yi hedef alan açıklamalar olmasına rağmen Türkiye’nin hedefinin AB ile tam entegrasyon olduğunu dile getiren Zeybekci, “Türkiye’nin hedefi AB ile tam bir entegrasyon. Çok net bir şekilde şunu söylemek istiyorum: Bizim hedefimiz, yönümüz bellidir. AB standartlarını tutturmak. Türkiye olarak biz asla ve asla tam üyelik perspektifinden, yaklaşımımızdan, hedefimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü biz bunu siyasi bir evrim olarak görüyoruz” diye konuştu.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)