Baykal'ın önerisine parti içi tepki


CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın “Abdullah Gül aday olursa değerlendirilmeli” önerisi parti yönetimi tarafından “Bölünme getirir” diye yorumlandı.

“Yüzde 49’u tutmanın yolu adayı netleştirmek” diyen Baykal, partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması halinde destek vereceklerini, Gül’ün isminin gelmesi halinde ise ‘ciddiye alacağını’ söylemişti.

Baykal’ın önerileri CHP’de “Olağanüstü kurultay talebinin tepki çekeceğini biliyor. Bunu bir ülke meselesi gibi göstererek olağanüstü kurultay istiyor” diye algılandı.

Baykal’ın sözleri aynı zamanda CHP kulislerinde bölünme olarak da yorumlandı: “Baykal’ın ifadeleri yüzde 49’u koruyup büyütecek bir proje değil, dağıtıp, parçalayacak, bölecek bir öneri.”

Baykal’a CHP kulislerinden en büyük tepkiyi ise Abdullah Gül’ü olası cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesi çekti. Kulisler, Baykal’ın bu önerisini şöyle karşıladı: “Ciddiyetsiz bir tavır. Gül, CHP’ye genel başkan olsun şeklinde de yorumlanabilir. Parti tabanından buna ciddi tepki var. Baykal kendini tarif ediyor.”

‘En doğru isim Kılıçdaroğlu’

Parti yönetimi CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun referandumda doğru bir siyaset izlediğini belirterek cumhurbaşkanlığı için en doğru ismin de Kılıçdaroğlu olduğunu savunuyor.

Yine de bazı CHP’liler, cumhurbaşkanı adayı olarak CHP genel başkanının çıkartılması düşüncesinin yüzde 49’a karşı bir ‘dayatma’ olarak karşılanacağı uyarısında bulundu.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)