Borsa İstanbul'da büyük FETÖ operasyonu! Çok sayıda gözaltı var


Borsa İstanbul'daki FETÖ yapılanmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından operasyon başlatıldı. Silahlı terör örgütü FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle ilişiği kesilenlere yönelik 6 ilde 102 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Evlerde arama yapıldı, 60 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörle ve Örgütlü suçlar Bürosu, Borsa İstanbul'da Fetullahçı terör örgütü ile iltisakı olduğu gerekçesiyle işten çıkarılan 102 şüpheliye yönelik operasyon başlattı. Başsavcılığın talimatı üzerine harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü  ekipleri, 104'ü İstanbul'da olmak üzere Giresun, Balıkesir, Kayseri, Bursa ve  Ankara'daki toplam 110 adrese eş zamanlı operasyon başlattı.Evlerde arama yapan polis 60 kişiyi gözaltına aldı.  4'ü yırt dışında oludğu belirlenen 42 kişi aranıyor.  Ekiplerin adreslerdeki arama  çalışmaları sürüyor.

DİGİTÜRK İPTAL EDİP, BANK ASYA’DA HESAP AÇMIŞLAR

Haklarında gözaltı kararı alınan şüphelilerden bazılarının  çalıştıkları Borsa İstanbul'dan daha önce çıkarıldıkları, bir kısmının da  "ByLock" kullanıcısı olduğu  Bank Asya'da örgütün talimatı ile hesap açtıkları, örgütün TV kanllarının platformdan çıkarılması sonrası Digitürk üyeliğini iptal ettikleri ve diğer örgütsel faaliyetlerde bulundukları saptandı.Sabah saatlerinde başlayan operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

MÜDÜR VE UZMAN KONUMUNDA GÖREVLİLER

Gözaltına alınanlar arasında Borsa İstanbul kadrosunda müdür, müdür yardımcısı ile uzman ve uzman yardımcısı konumunda görev yapmış kişiler bulunuyor.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)