Erdoğan'dan Davutoğlu itirafı


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘partili cumhurbaşkanlığı sistemi’nin getirilmesini, ‘Pelikan dosyası’yla görevden çektirilen Ahmet Davutoğlu ile yaşadığı ‘uyumsuzluk’ nedeniyle istediği belirtildi.

AKP’de yeni dönemdeki değişikliklerin nasıl olacağına değindi. Yazısında AKP’nin yeni dönemde ‘koşan, terleyen bir parti’ olacağını söyleyen Selvi, Erdoğan’ın genel başkan koltuğuna yeniden oturmasıyla da ’emanet sahibinin emanetini devralacağını’ yazdı.

‘Ahmet Hoca’yla yapamadık işte’

Selvi’nin yazısında Erdoğan’ın yeni sistemi nasıl anlattığı dikkat çekti. Selvi, şunları kaydetti: “Anayasa referandumu sürecinde yabancı bir misafiri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, ‘Şu anda ne yaptıramıyorsun ki, AK Parti’ye genel başkan olmak istiyorsun?’ diye soruyor. Erdoğan, ‘Dışarıdan müdahale ile bir yere kadar oluyor. Ahmet Hoca’yla yapamadık işte. Binali Bey’le sorun yaşanmıyorsa, belediyeden bu yana benim yanımda olduğu için’ karşılığını veriyor. Erdoğan’ın AK Parti’nin başına geçmesiyle birlikte 27 Ağustos 2014 tarihinde açılan parantez kapanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın partiye üyeliği nedeniyle düzenlenecek olan törende AK Parti Genel Merkezi’nde ilk grup konuşmasını yapacak. Erdoğan yarınki konuşmasında, 2019 seçimlerinin startını verecek.”

Kabine değişikliği

Erdoğan’ın AKP Genel Başkanı seçileceği 21 Mayıs’tan itibaren partide yeni bir dönem başlayacağını da belirten Selvi, şöyle devam etti: “AK Parti vitrini yenilenecek. AK Parti yönetiminden bazı isimler kabineye kaydırılacak, kabineden bazı isimler parti yönetimine getirilecek. Kabine değişecek. 6-7 bakanı kapsayan bir değişikliğin olması bekleniyor.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan gezisine çıkarken, ‘Kabine değişikliği teklifi hükümetindir. Dolayısıyla hükümetin tasarruf alanına ben tabii ki cumhurbaşkanı olarak giremem. Şu anda gündemde böyle bir şey söz konusu değil. Ama ileride ne olur ne biter, onu da şu anda söylemek yanlış olur’ dedi.”

Yeni heyet

Selvi, kongreyle referandum sonrası oluşan ‘buruk hava’nın da dağıtılacağını belirterek, sonuçların değerlendirilmesi için de Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın başkanlığında bir heyet oluşturulduğunu kaydetti.

Buna göre bu heyette, genel başkan yardımcıları Mustafa Ataş, Mehdi Eker, Cevdet Yılmaz ile Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yer alıyor.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)