HDP’li Baluken: Özerklikle ilgili DTK toplantısına eski bir MİT müsteşarı katıldı


HDP’li tutuklu vekil İdris Baluken, yargılandığı davada demokratik özerkliğin tartışıldığı Demokratik Toplum Kongresi (DTK) toplantısına eski bit MİT müsteşarının da katıldığını öne sürdü.

Baluken, ‘devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak,’ ‘terör örgütü üyeliği’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi’nden SEGBİS sistemi ile duruşmaya katılan Baluken, cezaevinde üç aydır tecrit koşullarında tutulduğunu belirterek, hakkındak iddialara ilişkin “Biz tüm parti çalışmalarında ’ortak vatan, demokratik cumhuriyet ve demokratik özerklik’ projesini kabul etmişiz. Bu bizim parti programımızda var. Eğer bu suç olsaydı Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay bununla ilgili süreci başlatırdı. HDP üyesi olarak, partimin programlarına katılmaktan daha doğal birşey olamaz” dedi.

‘Bu müsteşarı tüm kamuyou biliyor’

Hakkında DTK toplantılarına katıldığı yönünde suçlamalar olduğunu belirten Baluken, konuyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. HDP’li vekil DTK toplantısında eski bir MİT müsteşarının da katıldığını ve isminin tüm kamuoyunun bildiğini söyledi: “Demokratik özerkliğin tartışıldığı bir DTK toplantısına eski MİT Müsteşarı ile birlikte katıldım. Toplantı arasında karşılıklı yemek yedik, tartıştık. Bu eski MİT Müsteşarı, tüm kamuoyunun bildiği isimdir. Bu nasıl bir yasadışı faaliyettir ki ben MİT Müsteşarı ile toplantıya katılmışım.”

‘En mahrem toplantılara katılmış biriyim’

Esas amacın çözüm sürecinin bitirilmesi olduğunu dile getiren Baluken şöyle devam etti: “Devletin en üst düzey yetkilileriyle, dönemin başbakanından ilgili bakanlarına kadar en mahrem toplantılara, en önemli çalışmalara katılmış biriyim. Belli ki çözüm sürecinin bitmesi hedeflenmiştir. Belki dönemin başbakanına gidebilecek farklı bir süreç amaçlanmıştır. Devleti ele geçirme gibi özel bir arayış üzerinden bir hazırlık yapılmış gibi görünmektedir.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)