İbrahim Erkal'ın vefatı herkesi yasa boğdu!

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Necdet Sağlam, beyin ölümü gerçekleşen İbrahim Erkal'ın kalbinin de durduğunu belirterek vefat ettiğini açıkladı. İbrahim Erkal'ın 9 Mayıs 2017 tarihinde de beyin ölümü gerçekleşmişti. Eşi Filiz Akgün'ü biyolojik ölümünü doktorlar haber verdi. İbrahim Erkal'ın cenazesi cumartesi günü kaldırılacak.

İbrahim Erkal'ın beyin ölümü 9 Mayıs 207 tarihinde gerçekleşmişti. İbrahim Erkal'ın biyolojik ölümü de gerçekleşti. Eşi Filiz Akgün'e doktorlar ölüm haberini saat 22.10'da verdiler. İbrahim Erkal'ın cenazesi ne zaman? Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Necdet Sağlam İbrahim Erkal'ın ölüm haberini şu sözlerle duyurdu: "Değerli sanatçımız İbrahim Erkal bugün saat 22.10'da kalbinin de durması sonucu vefat etmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır dileriz." Beyin ölümü gerçekleşen İbrahim Erkal'ın, tıbbi destek ünitesine bağlı olarak kalp ve diğer organlarının hayati fonksiyonları sürdürülüyordu. Doktorlar 72 saat bekleme kararı almış ve kalbin durmasını beklemeye karar vermişlerdi. Kalp durduktan sonra İbrahim Erkal'ın biyolojik ölümü de gerçekleşmiş oldu.

EŞİ FİLİZ AKGÜN YIKILDI AİLE HABERİ BÖYLE DUYURDU

İbrahim Erkal'ın tedavi süreci boyunca sosyal medya hesaplarından düzenli olarak ünlü sanatçının sağlık durumu hakkında bilgi verildi. Ailesi tarafından kontrol edilen hesaptan, hastanenin açıklamasından sonra tek satırlık bir paylaşım yapıldı. Açıklamada "Söylenecek tek kelime yok... Sanatçımız, abimiz, ozanımız, şairimiz gitti. Başımız sağolsun..." ifadesi kullanıldı.

İbrahim Erkal'ın cenaze töreni

İbrahim Erkal'ın cenaze namazı Marmara İlahiyat Fakültesi camiinde kılınacak. Cenaze töreni de Cumartesi günü olacak. Öğle namazını müteakiben Marmara İlahiyat Camii'nden kaldırılarak cenaze Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İbrahim Erkal'ın eşinin amcası olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün "Kıymetli kardeşimiz yeğenimizin eşli Türk halk müziğini çok değerli sanatçısı İbrahim Erkal kardeşimizi kaybettik. Cenaze Cumartesi öğle namazına müteakiben Marmara İlahiyat Camii'nden kaldırılarak Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Taziye kabulü ise Maltepe'de Erzurumlular Vakfı'nda yapılacaktır" dedi.

Erdoğan'dan İbrahim Erkal'ın eşine başsağlığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden sanatçı İbrahim Erkal'ın eşi Filiz Akgün'ü telefonla arayarak başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanatçı İbrahim Erkal'ın vefat haberinin ardından eşi Filiz Akgün'ü telefonla arayarak taziye dileğinde bulundu. Sanatçının vefatından dolayı üzüntülerini dile getiren Erdoğan, Erkal'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sanat camiasına ise başsağlığı diledi.


İBRAHİM ERKAL KİMDİR?

10 Ekim 1967 tarihinde Erzurum, Narman'da dünyaya gelmiştir. Altı kardeşin en büyüğüdür. İlkokul ve lise öğrenimini doğup büyüdüğü ilçede tamamlamıştır. Müziğe kendi kendine ilkokul yıllarında bağlama, mandolin ve flüt gibi müzik enstürmanları çalarak başladı. Lise öğretimini bitirdikten sonra Musa Eroğlu Müzik Eğitim Merkezi binasında solfej ve nota dersleri almaya başladı. Geceleri ise Ankara'nın çeşitli yerlerinde sahne alıyordu. 1987 yılında askere gitti ve 1988 yılında askerliğini İstanbul Kalender Ordu Evinde solist olarak bitirdi. Askerliğini bitirdikten sonra Erzurum'a döndü. 1989 yılında tekrar İstanbul'a dönmeye karar verdi ve geri döndü. İstanbul'da garsonluk yapmaya başladı. Garsonluk yaparken bir yandan da Telden Dile Müzik Merkezinde eğitimine devam etti. 1991 yılında piyanist ve udi olarak sahneye çıkmaya başladı. Bir süre bu şekilde sahne almaya devam etti. 1992 yılında ise Tekirdağ'ın Kumbağ ilçesinde aynı şekilde bir yıl çalıştı. 1984 yılında, İbrahim Güzelses adıyla Sarhoş Baki (Erzurum Türküleri) adlı ilk albümünü çıkardı. Fakat albümle sesini duyuramadı. Aynı yıl kendi adıyla çıkarmaya karar verdiği albümünün parçalarını yazmaya başladı. 1992 yılının sonunda albümün şarkılarını tamamladı ve İstanbul'a dönüp Telden Dile Müzik Merkezinde öğretmen arkadaşları ile birlikte ilk albümünü yaptı. Elindeki hazır albümü ile birlikte plakçılar çarşısına gitti. 1993 yılında eserlerini birçok plakçıya dinletme'sine rağmen hiçbir olumlu sonuç alamadı. Uğraşları sonucunda kimseden ses çıkmayınca vazgeçip Erzurum'a dönme kararı aldı. Erzurum'a dönmek üzereyken rastlantı sonucu İskender Ulus'la tanıştı. Bu tanışmanın ardından Ulus Müzik etiketiyle tamamladığı Tutku (1994) albümünü çıkardı. Aynı yıl Galatasaray için Ölümüne Cim Bom adlı sekiz parçadan oluşan bir albüm yaptı. İbrahim Erkal adıyla çıkardığı ilk albümünden sonra solist olarak çalıştığı restorandaki işini bırakıp, yeni albüm ve yeni bestelerine konsantre olmak üzere kolları sıvadı. 8 Mart 1995 tarihinde Sıra Bende/Aklımdasın adlı ikinci albümünü çıkardı. Albümdeki hit şarkılarıyla adından sıkça söz ettirdi. 8 Temmuz 1996 tarihinde üçüncü ve en iyi albümü olarak kabul edilen Gönlünüze Talibim piyasaya çıktı. Albümdeki şarkıların hepsi hit oldu. Yayınlanan ilk şakı "Unutmayacağım" herkes tarafından çok beğenildi. Ardından, "Canısı" adlı parça yayınlandı ve şarkı tüm ülkede bir anda dilden dile dolanır oldu. Albümden son olarak "Erzurum'a Gel" adlı parça yayınlandı. Albüm 1996 yılının en iyi albümlerinden birisi oldu ve 1997 yılında Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde dört dalda ödüle aday oldu. Gece de iki ödül birden alarak törene damgasını vuran isimlerden oldu. 1996 yılında Canısı adlı bir TV filminde başrol oynadı. Ardından film çok reyting alınca dizi olma kararı alındı. 1997 yılında dizi olarak ekranlarda yer aldı. Film gibi dizisi de reyting rekorları kırdı. Dizi 26. bölümde ekranlara veda etti.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)