İki yıldır yapılan Soma mitingine bu yıl izin yok


Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği katliamın üçüncü yıldönümünde Sosyal Haklar Derneği (SHD) ve ölen işçilerin ailelerinin girişimiyle yapılmak istenen mitinge izin verilmedi.

SHD’nin Ege bölge temsilciliği, Soma katliamının yıldönümünde Cengiz Topel Meydanı’nda miting düzenlemek için kaymakamlığa başvurdu.

Önceki iki yıl aynı alanda miting organize eden SHD’nin başvurusu kaymakamlık tarafından bu kez reddedildi. Ret gerekçesinde, ilçede İstasyon Meydanı ve Köylü Garajı’nda miting yapılabileceği, Cengiz Topel Meydanı’nın izinli alanlar arasında yer almadığı ifade edildi.

Ayrıca 13 Mayıs günü Manisa valiliği, Soma belediyesi ve maden şehidi yakınları tarafından ‘Maden Şehitlerini Anma Programı yapılacağı’ da belirtildi.

Ölen işçilerin aileleri de mitingi düzenleyenler arasında

SHD Genel Sekreteri Can Atalay, mitingin iki yıldır düzenlendiğini ve ilçede başka miting organizasyonunun planlanmadığını belirterek, “Devlet erkanının anma yapması için ailelerin taleplerini dile getireceği bir miting engellenemez” dedi.

Mitingin düzenleyicileri arasında, faciada can veren işçilerden Uğur Çolak’ın babası İsmail Çolak, Erdoğan Köse’nin eşi Gülfidan Köse, Sezai Kılınç’ın babası Tahir Kılınç ve Kader Yıldırım’ın kardeşi İlknur Kiriş de yer alıyor.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)