İzmir’de 1 Mayıs

Emekçiler İzmir’de 1 Mayıs’ı Gündoğdu Meydanı’nda kutladı. Türk İş’e ve Birleşik Kamu İş’e bağlı sendikalar, İzmir Barosu, İşçi Partisi ve bazı demokratik kitle örgütleri Alsancak Limanı önünde, DİSK ve KESK Konak Eski Sümerbank binası önünde, CHP Montrö’de, bazı siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak, Gündoğdu Meydanı’na yürüdü.

Alana, 3 arama noktasından geçilerek yüründü. Çevre illerden destek için getirtilen polislerle yoğun bir güvenlik önlemi alındı. Polis helikopteri durmaksızın uçuş yaptı. Alan, polis köpeklerinin de yardımıyla tarandı. Üst aranması yapılmadan kimse alana sokulmadı. Ağaç ve metal saplı pankartlar alana alınmadı.

Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak, Gündoğdu’ya yürüdü. Dernek pankartını Nebil Gürhanlı, Ali Yalçın, Mustafa Özbek ve 4 Haziranda yapılacak muhtarlık seçimine, Konak Çankaya Mahallesi’nden aday olan Neşe Şermeti taşıdı.

Pankartın sopaları ağaçtan olduğu için, arama noktasında polis alana sokulmasına izin vermedi.

Gurupların alana girmesi tamamlanmadan sendikaların alanı terk ettiği görüldü. Disk Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın yaptığı açış konuşmasından sonra Grup Moğollar, eserlerini seslendirdi.

1 Mayıs kutlamaları, Türkiye’nin diğer illerinde olduğu gibi İzmir’de de coşkuluydu.





Haber ve fotoğraf : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)