Kadınlardan İnce’ye Teşekkür


Güzelbahçe Belediyesi’nin açtığı Ağ Donam Kursu sonucunda meslek edinen ve öğretmenleri Mustafa Şafak Surkultay’ın sağladığı iş nedeniyle; aile bütçesine katkıda bulunma gururunu yaşayan kadınlar, Güzelbahçe Belediyesi Ayşe Mayda Tesisleri’ndeki Güz Güz Cafe’de, Başkan Mustafa İnce’yi ağırladılar.

Daha önce eşlerinin verdiği harçlıklarla yaşamını sürdüren kadınlar, ağ donamını öğrendikten sonra sevdiklerine kendi kazandıkları parayla harçlık verme, hediye alma onurunu yaşamaya başladıklarını belirttiler. Bu duygunun çok farklı olduğunu açıkladılar.


Güzelbahçe Belediyesi’nin demokratik kitle örgütlerine dağıtmak için hazırladığı yerde kendilerine ayrılan bölümde veya evlerinde, öğretmenleri Şafak Surkultay’ın rehberliğinde ağ donamı yapan kadınlar, ayda asgari ücrete yakın bir para kazanmakta. El becerisi yüksek olanlar daha fazlasını da kazanabilmekte.

Kadınlar, kendilerine bu onur ve gururu yaşatan İnce’ye, elleriyle hazırladıkları mezeleri ve pişirdikleri balığı sunarak, teşekkür etmek istediler.

Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi Başkanı Osman Gazi Oktay ve yönetim kurulu üyesi Dr. Nebil Gürhanlı, Güzelbahçe Belediyesi Meclisi, Kent Konseyi üyeleri ve bazı muhtarların davetli olduğu yemekte, İnce tesisin yapılmasındaki mali bilanço hakkında bilgi verdi. Böyle bir tesisi Güzelbahçe’ye kazandırmadan duyduğu gururu belirtti.

Ulusal Eğitim Derneği yöneticileri, Mustafa İnce’nin kadınlara sağladığı fırsatın diğer belediyelere de örnek olması gerektiğini belirttiler.




Haber ve fotoğraf : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)