Kılıçdaroğlu: Onursuz insanlar Atatürk’ü karalıyor, bu çirkefliği sindiremiyorum


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan için “Manevi kızı değil Çankaya’nın nikahsız ‘First lady’si” denen televizyon programı için, “Onursuz insanların çıkıp Atatürk’ü ve annesini karalamalarını, bu çirkefliği sindiremiyorum” dedi.

İktidara yakınlığıyla bilinen TV Net’te, Yavuz Bahadıroğlu, yazarlar Mustafa Armağan ve Süleyman Yeşilyurt’un katılımıyla 6 Mayıs’taki ‘Derin Tarih’ isimli programda kendisini ‘araştırmacı-yazar’ olarak tanıtan Yeşilyurt, Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan için şunları söylemişti: “Manevi evlat kimdir? Bu bir ziraat müdürünün kızı… Bir dönem de milletvekilliği yapmış. Ziraat müdürü ve milletvekilinin kızını manevi evlat olarak almak… Burada elimizi vicdanımıza koyacağız, tarafsız olarak. ‘Manevi evlat’ diye bir durum olamaz, söz konusu değil. Hiçbir zaman ‘manevi evlat’ değildir, Çankaya’nın nikahsız ‘First Lady’sidir. Öğretmen, genç bir kız ‘manevi evlat’ olamaz. Yıllarca, kandırıldık, aldatıldık.”

‘İnsan değil bunlar, insan değil’

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bazı televizyon kanallarında yapılan haksız uygulamayı, çirkefliği içime sindiremiyorum. Derin Tarih diye başladıkları ama derinliği kafaların derinliğinden kaynaklanan, onursuz insanların çıkıp Atatürk’ü ve annesini karalamalarını içime sindiremiyorum. Bunu yapanlara asla ve asla insandır demeyeceğim, bunlar insan değildir. Bu ülkeye hizmet eden kim olursa olsun, taş taş üstüne koyan herkesi saygıyla anmak bizim görevimizdir. Nasıl olur da siz en iğrenç itiraflarla itibarsızlaştırmaya çalışırsınız?”

Programdaki isimlere ‘hain’ demenin hafif kalacağını belirten Kılıçdaroğlu, “İnsan değil bunlar, insan değil. Allah’a havale etmenin dışında ne söylenebilir? Nasıl yaratıklar bunlar?” diye sordu.

‘Bunun hesabını size soracağım’

Ekonominin, devletin tüm kurumlarıyla birlikte çöküş içinde olduğunu kaydeden CHP lideri, ‘şaibe’ tartışmalarının gölgesinde sonuçlanan referanduma da değindi: “YSK’daki çete kumpas kurdu. Onlara ‘çete’ dedim diye suç duyurusunda bulunmuşlar. Sanıyorlar biz çekineceğiniz, korkacağız. Kim olursanız olun, yetkiniz ne olursa olsun bunun hesabını size soracağım. Kanunu satan adama hakim denmez. Şerefini satan insana hakim denmez. Kanunun açık hükmünü çiğneyeceksiniz, sonra biz ses çıkarmayacağız. Oturacaksınız koltuklarınıza, siyasi otoriteden talimat alacaksınız. Gerdan kıracaksınız, iki büklüm eğileceksiniz.. İki büklüm eğilen adama hakim denmez, onursuz adam denir.”

Açlık grevindeki eğitimcilere selam

AKP’lilerin yargının çeşitli kademelerine getirildiği iddiaları için “Düşünün seçime girmek için istifa edip kazanmadığı zaman dönemiyor, fakat bir partinin kimliğini taşıyanı hakim yapıyoruz. Buradan HSYK’ya seslenmek istiyorum. Siz yargının saygınlığını korumak istiyorsanız, ve her biriniz onurlu bir görev yapıyorsanız bu tabloya izin vermemeniz lazım” diyen CHP lideri, işlerine dönmek için 62 gündür açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya selam gönderdi: “Onlar haklarını geri alıncaya kadar her türlü mücadelelerine destek vereceğiz.”

‘Siz yargıç değilsiniz’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliyesi için “Aynı pozisyonda olanlar neden tahliye edilmiyor, onu soruyorum ben” diyen Kılıçdaroğlu, son beş yılda cezaevinde hastalığı nedeniyle tahliye edilmeyerek ölen 451 tutuklu olduğunu hatırlattı.

CHP lideri sözlerini şöyle bitirdi: “Bu tablo bizim cezaevinde yaşanıyor. 73 yaşında gazeteciler var, sağlık sorunları var. Kime bakılıyor? Bir tek adama bakılıyor. O tek adama bırakın dediği zaman bırakıyorlar, tut dediği zaman tutuyorlar. O tek adama bakan tüm yargıçlara sesleniyorum, siz yargıç değilsiniz. Yargıda adamına göre muamele yapılır mı ya? Böyle bir şey olabilir mi? Sağlık sorunu varsa bakacaksın, doktora göndereceksin. Tahliye edilmesi gerekiyorsa tahliye edeceksin. Bu kadar ağır insanlık suçunu gizleyemezsiniz.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)