Namık Kemal Özgürlüktür…

İzmir Namık Kemal Lisesi mezunları, aşure gününde bir araya geldi. Okul Aşure Komitesi başkanlığını, Gazeteci-Yazar Okan Yüksel’in 20 gün önce geçirdiği ağır ameliyat nedeniyle, Dr. Şaban Acarsoy yaptı.

Pek çok mezunun katıldığı törende; Okan Yüksel, halsizliği ve acılarına karşın okulundaydı.
Mezunları, okul öğrencileri Berk Demirkol, Emir Ümit Kutlu, Sarp Demirkol, Çağdaş Çilek, Ezgi Sunan’dan oluşan orkestra, çaldığı ve seslendirdiği müziklerle karşıladı.

Okul müdür Yardımcısı Zafer Kaya’nın sunumunu yaptığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başladı.

Açış konuşmasını Şaban Acarsoy yaptı. Bu okulu bitirmekle, Namık Kemal Ortaokulu, Namık Kemal Lisesi ve Namık Kemal Hayat Üniversitesi(!) olmak üzere 3 okul bitirmiş olduğunu, Namık Kemal Lisesi’nin yaşamını şekillendirmede çok şey kattığını ifade etti. Acarsoy, ‘’Namık Kemal bağımsızlığa, özgürlüğe, demokrasiye, Cumhuriyet’e, her şeyden önce Mustafa Kemal’e sahip çıkmanın adıdır. İyi ki burada okumuşum’’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Okul mezunlarından Eski Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Yüksel Çakmur da Namık Kemal Lisesi’nde verilen eğitimle kendilerine yurt sevgisi, araştırmacı ve yaratıcı birey, bağımsız ve grup halinde iş yapabilme becerilerinin kazandırıldığını açıkladı.

Okul Mezunu Milli Futbolcu Nevzat Güzelırmak, her yıl olduğu gibi okulundaydı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, okul mezunu olmamasına rağmen gönderdiği ikram aracı ve aşure ile mezunlara hizmet etti.

Olgun Atilla ve Yüksel Çakmur’u okulun son sınıf öğrencileri Zehra Akkoca, Semiha Nezir ve Özge Hacıoğlu karşıladı. Birlikte objektife poz verdiler.

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nda düzenlenen Sınıflar Arası Futbol Karşılaşması’nın şampiyonu, Batuhan Topbaş kaptanlığındaki Ali Gürbüz, Emre Aydın, Berkant Özırmak, İsmail Mutlu, Gürsel Baran Kaya, Ahmet Berkay Başoğlu ve Mecnun Cesuroğlu’dan oluşan 12-C sınıfı oldu. Maç sonrası sınıf öğretmenleriyle birlikte fotoğraf çektirdiler.






Haber ve fotoğraf  : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)