Netanyahu Hamas’ın yeni siyaset belgesini buruşturup çöpe attı


İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’ın geçen hafta açıkladığı yeni siyaset belgesini sembolik olarak çöp kutusuna attı.

Gazze’yi yöneten Hamas yeni yol haritasını gösteren siyaset belgesinde ilk kez 1967 sınırlarında kurulacak bir Filistin devletini destekleyeceklerini açıklamıştı.

İsrail, 1967’de Mısır, Ürdün ve Suriye ile yaptığı savaşın sonucunda Batı Şeria, Gazze ve Doğu Kudüs’ü ele geçirmiş, Gazze’den 2005 yılında çekilmişti.

Hamas’ın siyasi büro başkanı Halid Meşal, Hamas’ın Filistinli mülteciler meselesini tasfiye etmeyi hedefleyen her türlü girişimi ve projeyi reddettiğini belirterek, “Geri dönüş hakkı, ne ilga edilir ne de eksiltilir. Hamas, çekişmenin dinleri sebebiyle Yahudilerle değil Siyonist projeyle olduğunu vurgular ve Hamas, Yahudi oldukları için onlarla bir çekişme yürütmemektedir, saldırgan işgalci Siyonistlerle mücadele etmektedir” demişti.

‘Şimdi bu ılımlı bir adım mı?’

Netanyahu sosyal medyada pazar günü yayınlandığı videoda medyanın ‘yalan haberlerle’ kandırıldığını, ileri sürdükleri gibi Hamas’ın ‘ılımlı bir adım’ atmadığını öne sürdü: “Yeni Hamas belgesi İsrail’in varolma hakkı olmadığını ve topraklarımızın her santiminin Filistinlilere ait olduğunu söylüyor. İsrail’i ortadan kaldırmaktan başka kabul edilebilir bir çözüm olmadığını söylüyor. Peki o zaman Hamas neden küçük bir Filistin devleti için fikir birliğine vardıklarını söylüyor? Çünkü devletlerini bizim devletimizi yok etmek için kullanmak istiyorlar. Tüm Yahudileri imha etmekten, sadece İsrail’i imha etme safhasına geçiyorlar. Bu bir ilerleme ya da ılımlı bir adım mı?”

Netanyahu, “Bu nefret dolu belge nerede olmayı hak ediyor? İşte tam buraya” diyerek belgeyi buruşturup çöpe attı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)