Şiir, yasağı deldi: Tutuklu arkadaşlarına yollamak istediği kitabı eliyle yazdı

Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Dilara Çelik, tecrit altındaki tutuklu beş arkadaşına gelen kitap yasağını, şair Birhan Keskin’in yaklaşık 184 sayfalık ‘Kim Bağışlayacak Beni?’ isimli kitabını elle yazarak ‘deldi’.


Çelik’in öğrenci ve gazeteci arkadaşları Mehmet Devrim Zongur, Süleyman Ay, Yasin Karasulu, Furkan İnce ve manevi babası Mehmet Ali Uğurlu 3 Nisan günü şafak operasyonuyla gözaltına alındı.

15 gün gözaltında tutulan beş isim, tutuklanarak Antalya L Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Dosyada gizlilik olması sebebiyle ne yakınlarına ne de avukatlarına konu ile ilgili bilgi verilmedi.


Televizyon, radyo, kitap, dergi erişimleri yasak olan tutuklular, arkadaşları ve hatta aileleri ile de görüştürülmüyor. Beş tutuklu da tecrit koşulları dolayısıyla açlık grevine başladı.

Koşullar değişene dek kitap yazmayı sürdüreceğini söyleyen Çelik, ilk olarak kitabın fotokopisini yolladığını ancak cezaevinin “Bu da kitap” deyip geri gönderdiğini anlattı.

Çelik şöyle devam etti: “Bu sefer kitabı iki gecede elle yazıp üçe bölerek mektup halinde gönderdim. Eğer isterlerse gocunmam, kocaman romanları da yazarım. Şu anda Ahmet Arif ve Hasan Hüseyin Korkmazgil yazıyorum parça parça. Radyo, televizyon hiçbir şeyleri yok; canları sıkılmasın diye tabii ki devam edeceğim.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)