Suriye sınırına örülen duvarın benzeri İran sınırına inşa ediliyor


Türkiye, geçen yıl Suriye sınırındaki 911 kilometrelik hata dört metrelik modüler beton duvar inşaa etmeye başlamıştı. Duvarla, Suriye tarafından kaçak geçişlerin önlenmesi amaçlanmıştı.

Duvarın yarısı, geçen şubat ayında tamamlandı. Çalışmalar devam ediyor.

Sınır hattının tamamına duvar örülmesinin ardından aydınlatma direkleri yerleştirilip 8 metre yüksekliğinde kurşun ve rokete dayanıklı zırhlı kuleler inşa edilecek.

İran sınırına 70 kilometrelik duvar

Suriye sınırındaki duvarın benzeri İran sınırına da inşa ediliyor.

Milliyet’ten Serpil Çevikcan bugünkü yazısında, İran sınırındaki duvarın PKK’nın ‘sızma’ girişimlerine karşı yapıldığından bahsetti.

İstihbarat notlarına göre İran’da örgütün Makü, Dambat, Navur, Kotr, Kenereş ve Şehidan kamplarında 800 ile 1000 PKK’lı bulunuyor. PKK’lılar, genelde saldırıların ardından farklı noktalardan sınır dışına çıkıyor.

Sınırdaki duvar, Ağrı ile Iğdır arasındaki 70 kilometrelik hatta yükseliyor. Diğer bölümler ise kuleler ve tel örgülerle kapatılıyor. Bölge de tamamen ışıklandırılıyor.

Çevikcan şunları yazdı: “PKK’yı özellikle Türkiye içinde etkisiz kılmaya yönelik çok önemli adımlar atıldı. Ancak PKK da bu adımlara karşılık, etkisini sürdürebilmek için sürekli yöntemler deniyor, yeni yollar arıyor. Güney sınırlarımızdaki etkinlik, PKK’nın sızmalarını önemli ölçüde azaltmış durumda. Ancak PKK’nın İran’ın Türkiye sınırında da kampları var. (…) Teröristler, PKK’nın kullandığı en eski usulle, Türkiye’ye girip eylem yapıp yeniden sınır dışına kaçıyorlar. Nokta operasyonlar yapılıyor ancak sorunun çözümü için kalıcı önlemler de alınıyor.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)