‘Talimat Saray’dan’ diyen Kılıçdaroğlu’na Erdoğan’dan: Saray değil, oranın adı külliye


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “CHP’yi karıştırmak amacıyla Saray’dan düğmeye basıldı” demesine yanıt verdi: “Adresi yanlış göstermiş.”

Referandumun ardından CHP’de, başta Deniz Baykal ve Muharrem İnce’den olmak üzere kurultay talebiyle partide olağanüstü gelişmeler yaşanmış, parti sözcüsü Selin Sayek Böke’nin istifasının ardından, Mersin milletvekili Fikri Sağlar ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti.

Sağlar’ın sevk edildiği parti meclisi toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu şöyle demişti: “Biz her şeyi biliyoruz. Bu partiyi karıştırmak amacıyla Saray’dan düğmeye basıldı, talimat verildi. Bu partiye, parti içi demokrasiyi getiren benim, kimse kusura bakmasın. Bu partiyi korumak da benim görevim. Genel başkan olmak isteyen varsa buyursun, hatta delegelerle buluşması için yardımcı olurum. Kendi cebimden para verir, salon tutarım. Ama hiç kimseye partiyi yıprattırmam.”

‘Orasının adı saray değil, külliye’

Kuveyt dönüşü uçakta gazetecilere konuşan Erdoğan’a Kılıçdaroğlu’nun sözleri soruldu.

Hürriyet’ten Vahap Munyar’ın aktardığına göre Erdoğan şöyle yanıt verdi: “Orasının adı saray değil, külliye. Dedikleri, külliyen yalan. Bizim kendi işimiz gücümüz var. O işlerle ne yapacağız. Maalesef adresi yanlış göstermiş.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)