Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Uluslararası Öğrenci Trienali bu yıl yedinci kez düzenleniyor



Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ilk kez 1997 yılında düzenlediği Uluslararası Öğrenci Trienali, “Geçicilik – Farklar ve Ötesi / Temporality-Differences and Beyond” başlığı altında bu yıl yedinci kez gerçekleşecek. Açılış etkinlikleri 12-16 Haziran 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Trienal hem Türkiye’den hem de dünyadan sanat - tasarım öğrencileri ve kurumlarını bir araya getiren en güçlü etkinliklerinden biri olarak tanınıyor.

MÜGSF Dekanı Prof. Dr. İnci Deniz Ilgın, 7.Uluslararası Öğrenci Trienali yeniliklerini şöyle tanımlıyor; İlk kez 6. Trienalde başlattığımız atölye çalışmaları ile, Trienali bir haftalık etkinlik olmaktan çıkararak tüm akademik yıla yaydık. Böylece öğrencilerimiz yıl boyunca ulusal ve uluslararası nitelikte çok sayıda yaratıcı atölye ile buluşma olanağı buldu. Bunun ötesinde kendi atölye önerilerini getirerek atölye yürütücülüğü yapma fırsatı elde ettiler. Bir başka yeniliğimiz öğrencilerimizi ve yeni mezunlarımızı Trienalin salt etkinlik aşamasına değil hazırlık aşamasına da dahil etmek oldu. Böylece, alınan kararlarda etki ve katkıları oldu.

Bu yıl Trienal, gerçekleşen çok sayıda atölye çalışmalarıyla, masif bir atölyeye dönüştü. Yurt içi ve yurt dışında kırkı aşkın ulusal ve uluslararası atölye projesinden bir kısmı tamamlandı, bir kısmı devam etmekte ve bir kısmı da Trienal haftası sürecinde gerçekleşecek. Fakültemizin Acıbadem kampüsü başta olmak üzere çeşitli mekanlarda ve online ortamda gerçekleşen kırktan fazla workshoptan bazıları; “Yerellik ve Küresel Söylemeler/ “Locality and Global Discourses”, “Mannheim-İstanbul”, “Breaching the Surface: Subculture of Mannheim”,”Sanatçı Günlükleri”, “Doğa ile Temas”, “BIOStrüktür”, “Faces of Berlin”, “Elden Ele”, “Alternatif Fotoğraf Baskı”, “Kentli Göçebeler İçin Tasarım / Design For Urban Nomads”, “Screen and Print Hackfest: Image and storytelling in printed textiles and surface pattern”, “İstanbul Sokak Simidi için Tasarım Atölyesi”, “7 Nolu Atölye”, “Farklı Distopyalarda Karakter Tasarımları ve Ötesi”, “Kenti deneyimlemek / Benim için kent …”, “Örtü”, “Strangely familiar: Imagined Cities”, “3 Boyutlu Baskı ile Mobilya Tasarımı”...

Trienal kapsamındaki eğitim kurumları tanıtmaya yönelik sergiler, atölye çıktılarından oluşan sergiler ve kısa film gösterimi, ulusal ve uluslararası sanat ve tasarım okullarının eğitim sistemlerinin yansıtıldığı önemli bir etkileşim platformunu oluşturacak ve önceki trienallerde olduğu gibi aktif öğrencilerin yanı sıra, sanat ve tasarım ortamına hazırlanan gençleri, eğitmenleri, okulları, eğitim sistemlerini ve kültürleri bir araya getirerek yoğun bir etkileşim ağı kurulmasına, kurumlar ve bireyler arasında güçlü bağların oluşmasına olanak tanıyacaktır.


Trienal, kurumumuzun galerileri dışında, İstanbul kentinde sanat ve tasarımın takip edildiği önemli merkezlerinde de izlenebilecek. Bu amaçla sergilerimize, Fakültemiz ana galeri ve katlarının ve Sultanahmet’te bulunan Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi Galerisinin yanı sıra Art On İstanbul, Derinlikler Sanat Merkezi, Kare Sanat Galerisi ve Russo Art Gallery Istanbul ev sahipliği yapacaklar.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 7. Uluslararası Öğrenci Trienali programlarıyla ilgili ayrıntılı bilgi ayrıntılı bilgiye aşağıdaki hesaplardan ulaşabilirsiniz.

url: http://triennial.marmara.edu.tr

instagram:mugsf_official facebook: https://www.facebook.com/mugsf.muffa.triennial/

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)